play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ove subote 23. Varaždinska biciklijada – svi ste pozvani!

Tradicionalna 23. Varaždinska biciklijada bit će održana u subotu, 8. lipnja 2024. godine. okupljanjem i prijavama sudionika od 9 sati na Kapucinskom trgu. Start će biti u 10 sati, a biciklisti će krenuti uz pratnju policajaca iz Postaje prometne policije Varaždin te djelatnika hitne medicinske pomoći. Svi koji žele sudjelovati mogu se prijaviti na licu mjesta, bez plaćanja kotizacije.

Povodom Svjetskog dana bicikala koji se obilježava svakog 3. lipnja biciklijadu su najavili saborski zastupnik i zamjenik varaždinskog gradonačelnika, Miroslav Marković te predstavnici suorganizatora: Anica Sitar iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Janko Gušić iz Brdsko biciklističkog kluba ASI.

Miroslav Marković je tom prilikom naglasio:
Svjetski dan bicikla kojeg je proglasila Skupština UN-a je dobro vrijeme za najavu gradske biciklijade na koju pozivamo sve naše sugrađane – pozvao je Marković na biciklijadu i upozorio na potrebu da se sudionici adekvatno zaštite jer se očekuje toplo vrijeme. Potom je dodao: Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Bosiljom i sa mnom radi apsolutno sve da se poboljša biciklistička infrastruktura. Govorimo da smo grad bicikala, ali još uvijek imamo nedovoljno razvijenu biciklistički infrastrukturu. Mi u Varaždinu radimo na tome, ima još pojedinačnih primjera ali o tome se mora voditi sustavna briga na nacionalnom nivou – naveo je Marković najavivši da će se i kao zastupnik u saboru zalagati za razvoj biciklizma uvažavajući sve benefite bicikliranja za zdravlje te razvoj prometne kulture svih sudionika u prometu.

Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina organizatori biciklijade su Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Brdsko biciklistički klub ASI i Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin koje će od 9 sati organizirati mjerenje šećera u krvi.

Tradicionalna Varaždinska biciklijada, naveli su organizatori, organizira s ciljem promocije bicikla kao ekološkog i atraktivnog gradskog prijevoznog sredstva i ukazivanja na potrebu poboljšanja biciklističke infrastrukture te na važnost poštivanja prometnih propisa i uvažavanja svih sudionika u prometu, osobito onih najranjivijih. Na biciklijadi mogu sudjelovati svi, jer kružna ruta duga oko 18 kilometara, nije zahtjevna.

Cilj je da biciklijadu promoviramo kao obiteljsku, stoga i biramo jednostavnije rute koje mogu svladati svi – od najmlađih do osoba starije životne dobi – poručuju organizatori, podsjećajući pritom da je jedan od važnijih ciljeva Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, kao i Grada Varaždina, koji daje veliku podršku, razvoj rekreacije i poticanje građana na bavljenje sportskim aktivnostima.

Sudionici će se prvi put moći okrijepiti u Kućanu, kod osnovne škole, a nakon toga će biciklijada biti nastavljena prema Areni sve do cilja kod hostela/kafića „Stara vaga“, gdje će biti organizirano druženje uz besplatan topli obrok za sve sudionike, ali i biciklistički poligon za najmlađe u organizaciji BBK ASI.

Organizatori također podsjećaju da je za djecu mlađu od 16 godina obavezna zaštitna biciklistička kaciga.

Na kraju konferencije najavljena 9. Varasdiensia, tradicionalna rekreativna utrka biciklista, ljubitelja starih trkaćih vintage-bicikala. Okupljanje sudionika, u organizaciji nekolicine entuzijasta ljubitelja retro-bicikala, zakazano je za nedjelju, 9. lipnja 2024. godine u 11 sati na Trgu Miljenka Stančića odakle će oko podneva krenuti dolinom rijeke Bednje na vožnju od 50 kilometara.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Gradonačelnik Bosilj povodom Dana žena: „Nedopustivo je da žene i danas imaju manja materijalna prava!“

  Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i direktor gradske tvrtke Varkom Bruno Ister, zajedno sa zamjenikom načelnika Daliborom Božićem i predstavnicima Policijske uprave varaždinske, u srijedu su na Trgu bana Josipa Jelačića tradicionalno podijelili ruže ženama vozačicama. Kao i svake godine, ovom zajedničkom akcijom Grada Varaždina i PU varaždinske daruje se žene sudionice u prometu, koje su i prema svim […]

  today08/03/2023 148

  0%