play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ove godine stiže lepoglavska kuharica

Kulinarska tradicija lepoglavskog kraja bit će predstavljena u lepoglavskoj kuharici koja bi svjetlo dana trebala ugledati ove godine. Potvrđeno je to na jednoj od aktivnosti provedenoj u okviru priprema za izdavanje kuharice u kojoj će biti predstavljeno 20-ak jela karakterističnih za lepoglavski kraj, prilagođenih zahtjevima modernog kulinarstva.

Kod odabira jela, koja će u kuharici biti predstavljena, koristi se dostupna arhivska građa, zapisi u kojima se spominje kulinarska tradicija lepoglavskog kraja i recepture, kao i recepti koji se u lepoglavskom kraju prenose s generacije na generaciju. Na izradi lepoglavske kuharice Grad Lepoglava angažirao je vrsnog kuhara Damira Crlenog koji će, između ostalog, pripremiti jela koja će u kuharici biti predstavljena. Uz izradu lepoglavske kuharice, vlastitu kulinarsku tradiciju Grad Lepoglava nastoji sačuvati i zaštitom izvornosti mlinčanog kolača jedinstvenog upravo za lepoglavski kraj.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Novih 30 milijuna kuna iz Europe za sortirnicu

  U Gradskoj vijećnici je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava kojim se iz EU fondova financira izgradnja i opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala – sortirnica. Riječ je o izgradnji i opremanju sortirnice u ukupnoj vrijednosti 35 milijuna 800 tisuća kuna od čega će Grad Varaždin zajedno s ostalim općinama dobiti bespovratno 30 milijuna 400 tisuća kuna što znači da […]

  today09/03/2021 50

  0%