play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ove godine stiže lepoglavska kuharica

Kulinarska tradicija lepoglavskog kraja bit će predstavljena u lepoglavskoj kuharici koja bi svjetlo dana trebala ugledati ove godine. Potvrđeno je to na jednoj od aktivnosti provedenoj u okviru priprema za izdavanje kuharice u kojoj će biti predstavljeno 20-ak jela karakterističnih za lepoglavski kraj, prilagođenih zahtjevima modernog kulinarstva.

Kod odabira jela, koja će u kuharici biti predstavljena, koristi se dostupna arhivska građa, zapisi u kojima se spominje kulinarska tradicija lepoglavskog kraja i recepture, kao i recepti koji se u lepoglavskom kraju prenose s generacije na generaciju. Na izradi lepoglavske kuharice Grad Lepoglava angažirao je vrsnog kuhara Damira Crlenog koji će, između ostalog, pripremiti jela koja će u kuharici biti predstavljena. Uz izradu lepoglavske kuharice, vlastitu kulinarsku tradiciju Grad Lepoglava nastoji sačuvati i zaštitom izvornosti mlinčanog kolača jedinstvenog upravo za lepoglavski kraj.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Izložba „zaboravljene“ varaždinske likovne umjetnice Aleksandrine Pascuttini

  Bila bi svakako nepravda da se u povijesnu galeriju poznatih varaždinskih likovnih umjetnika, na čelu s Miljenkom Stančićem, ne uključi i Aleksandrina Pascuttini, i to navlastito kao samosvojna grafičarka. Naime potkraj 60-tih i početkom 70-tih godina prošloga stoljeća, mlada se umjetnica nametnula i meritornoj likovnoj kritici cijelim opusom grafičkih djela izvedenih u kombiniranim tehnikama dubokog tiska. Moglo se to, među ostalim čuti prilikom otvorenja pomalo neuobičajene ali zanimljive izložbe u […]

  today28/04/2021 44