play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ove godine stiže lepoglavska kuharica

Kulinarska tradicija lepoglavskog kraja bit će predstavljena u lepoglavskoj kuharici koja bi svjetlo dana trebala ugledati ove godine. Potvrđeno je to na jednoj od aktivnosti provedenoj u okviru priprema za izdavanje kuharice u kojoj će biti predstavljeno 20-ak jela karakterističnih za lepoglavski kraj, prilagođenih zahtjevima modernog kulinarstva.

Kod odabira jela, koja će u kuharici biti predstavljena, koristi se dostupna arhivska građa, zapisi u kojima se spominje kulinarska tradicija lepoglavskog kraja i recepture, kao i recepti koji se u lepoglavskom kraju prenose s generacije na generaciju. Na izradi lepoglavske kuharice Grad Lepoglava angažirao je vrsnog kuhara Damira Crlenog koji će, između ostalog, pripremiti jela koja će u kuharici biti predstavljena. Uz izradu lepoglavske kuharice, vlastitu kulinarsku tradiciju Grad Lepoglava nastoji sačuvati i zaštitom izvornosti mlinčanog kolača jedinstvenog upravo za lepoglavski kraj.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Otvorena 27. Međunarodna izložba cvijeća „barok, glazba, cvijeće“

  Već 27. godinu za redom Udruga vrtlara Varaždinske županije pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Grada Varaždina kao popratni program festivala Varaždinske barokne večeri uspješno organizira međunarodnu izložbu cvijeća. Svi posjetitelji imaju priliku osim u baroknoj glazbi uživati i u cvjetnim dekoracijama koje zahvaljujući vrijednim rukama domaćih i stranih vrtlara daju poseban šarm ulicama i trgovima u samom centru grada. Zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri ove godine je Irska pa tako […]

  today23/09/2022 37

  0%