play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ove godine stiže lepoglavska kuharica

Kulinarska tradicija lepoglavskog kraja bit će predstavljena u lepoglavskoj kuharici koja bi svjetlo dana trebala ugledati ove godine. Potvrđeno je to na jednoj od aktivnosti provedenoj u okviru priprema za izdavanje kuharice u kojoj će biti predstavljeno 20-ak jela karakterističnih za lepoglavski kraj, prilagođenih zahtjevima modernog kulinarstva.

Kod odabira jela, koja će u kuharici biti predstavljena, koristi se dostupna arhivska građa, zapisi u kojima se spominje kulinarska tradicija lepoglavskog kraja i recepture, kao i recepti koji se u lepoglavskom kraju prenose s generacije na generaciju. Na izradi lepoglavske kuharice Grad Lepoglava angažirao je vrsnog kuhara Damira Crlenog koji će, između ostalog, pripremiti jela koja će u kuharici biti predstavljena. Uz izradu lepoglavske kuharice, vlastitu kulinarsku tradiciju Grad Lepoglava nastoji sačuvati i zaštitom izvornosti mlinčanog kolača jedinstvenog upravo za lepoglavski kraj.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  U Varaždinu od nove godine naknada za novorođenčad čak 5 tisuća kuna

  Grad Varaždin je u Proračunu za 2022. godinu osigurao sredstva za povećanje naknade za novorođenčad. Tako će djeca rođena od 1. siječnja 2022. godine, umjesto dosadašnjih 2.000,00 kuna, dobivati čak 5.000,00 kuna naknade. Pravo na naknadu za novorođeno dijete ostvaruju građani – roditelji/skrbnici s područja Grada Varaždina pod uvjetom da dijete i jedan od podnositelja zahtjeva imaju prebivalište na području Grada. „Povećanjem naknade za novorođenčad, kao i nizom drugih mjera […]

  today30/12/2021 39

  0%