play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Otvorene rekonstruirane prostorije Društvenog doma u Druškovcu

Prigodnom svečanošću su u naselju Druškovec i službeno otvorene novouređene prostorije Društvenog doma, koji će biti u funkciji za potrebe mještana.

Riječ je o objektu koji datira iz 1927. godine kada je dovršen i otvoren za potrebe odvijanja osnovnoškolskog obrazovanja. Nastava se u objektu odvijala do 1982. godine kada je izgrađena nova, moderna škola koja je u početku bila u sastavu matične škole u Ivancu, da bi se 1997. godine uključila i danas bila u sastavu matične škole Gustav Krklec Maruševec.

Na zgradi su do 2021. godine odrađeni brojni manji zahvati kako bi se spriječilo njezino propadanje, a od tada do danas, u rekonstrukciju, energetsku obnovu te uređenje prizemlja objekta uloženo je oko 200 tisuća eura.

U 2021. godini za potrebe rekonstrukcije i energetske obnove zgrade uloženo je 550 tisuća kuna (72.996 eura). Radove je izvodilo poduzeće MIPCRO d.o.o., a projekt je sufinanciralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije s 300 tisuća kuna (39.817 eura).

Iste godine, Općina Maruševec započela je pripremom projekta uređenja prizemlja kojeg je 2022. godine prijavila za europska sredstva na natječaj LAG-a Sjeverozapad, putem kojeg je Općini odobren maksimalni iznos od gotovo 292 tisuće kuna (38.755 eura). Ukupna vrijednost projekta je iznosila 711 tisuća kuna (94.365 eura), a Općina Maruševec je financirala i dodatne potrebne zahvate s preko 239 tisuća kuna (31.740 eura) koje je izvodilo poduzeće Protekt standard j.d.o.o.. Općina Maruševec ove je godine zatražila sufinanciranje od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao povrat sufinanciranja dijela vlastitog učešća u vrijednosti 19.362 eura.

U sklopu zahvata odrađeni su građevinsko-obrtnički radovi, strojarski radovi, elektrotehnički radovi i hidrotehničke instalacije na površini od preko 430 kvadratnih metara, koji će građanima koristiti za zajednička druženja, provođenja izbora, proslava i druge prigode, a lokacija je pogodna budući da se u neposrednoj blizini nalazi crkva sv. Roka te dječje i nogometno igralište. -Drago mi je kada možemo obilježiti završetak velikih investicija, ali isto tako, uvijek me veseli kada otvaramo ovakve „male“ objekte, koji su važni i puno znače za osiguravanje primjerene društvene infrastrukture u naseljima na području naše Općine u vidu prostora koji će moći koristiti naši stanovnici. Za ovaj smo Dom imali puno upita, pa sa zadovoljstvom možemo i formalno proglasiti ove prostore otvorenim, rekao je na prigodnoj svečanosti načelnik Mario Klapša.

 

Prizemlje uređenog Društvenog doma u Druškovcu uz dvoranu za druženja sada posjeduje uređene sanitarne čvorove, nove elektroinstalacije, instalacije modernog sustava grijanja i hlađenja, pametni televizor, besplatni Wi-Fi te AVD uređaj nabavljen europskim sredstvima budući da Općina Maruševec maksimalno koristi mogućnosti prijave na natječaje za fondove jer uvijek u investicijama želi iskoristiti sve dostupne mogućnosti sufinanciranja koje su joj na raspolaganju.

Prigodnoj svečanosti otvorenja prostorija Društvenog doma u Druškovcu prisustvovali su predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Damir Šprem s općinskim vijećnicima te vijećnicima mjesnih odbora, ravnatelj Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec Tomislav Vincek, kao i župnik Župe svetog Jurja mučenika Krunoslav Milovec koji je blagoslovio novouređeni objekt.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 3

  0%