play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Otvorena Županijska smotra stvaralaštva LiDraNo

Čak 300-tinjak učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije sudjeluje na Županijskoj smotri stvaralaštva LiDraNo 2024., koja je počela jučer okruglim stolovima za literarno i novinarsko stvaralaštvo, a nastavljena je danas dramsko-scenskim nastupima u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novome Marofu.

Domaćin ovogodišnjeg LiDRaNa za osnovne škole je OŠ Šemovec, a za srednje škole Elektrostrojarska škola Varaždin. Čast da svečano otvori Županijsku smotru za osnovne škole pripala je zamjenici župana Silviji Zagorec.

– Naši učenici na ovoj tradicionalnoj smotri, na kojoj se njeguje hrvatski jezik i bogata jezična baština, imaju priliku pokazati svu svoju darovitost, bilo dramsko-scenskim nastupima ili kroz literarne i novinarske radove. Za svaku pohvalu je rad mentora koji potiču učenike u stvaralaštvu, svakodnevno prepoznaju njihovu nadarenost te vode brigu da se taj rad i trud promoviraju na najbolji način. U tome im Varaždinska županija daje svesrdnu podršku. Našim malim kreativcima želim da budu svoji, spontani i iskreni, da uspješno predstave svoju školu i da, prije svega, uživaju u nastupu. Čestitam domaćinima, OŠ Šemovec na čelu s ravnateljicom Marinom Hižak na odličnoj organizaciji – istaknula je zamjenica Silvija Zagorec.

Članovi Povjerenstva za dramsko-scenski izraz nisu imali nimalo lak zadatak, jer su se na pozornici novomarofskog centra predstavila 24 osnovnoškolca s pojedinačnim nastupima, a potom je uslijedilo 18 skupnih nastupa.

– S obzirom da na županijskom LiDraNu za osnovne škole u dva dana sudjeluje 230 učenika, možemo reći da postoji veliki interes i zalaganje učenika. Literarni i novinarski radovi, radijski ostvaraji i scenski nastupi su sve kvalitetniji, što možemo zahvaliti učiteljima i mentorima koji rade s učenicima i potiču ih na kreativnost te na ljubav prema hrvatskome jeziku – rekla je ravnateljica OŠ Šemovec Marina Hižak.

Danas u 17 sati na pozornicu će izaći srednjoškolci budući da će tada početi pojedinačni te potom skupni nastupi na Županijskoj smotri LiDraNo za srednje škole. Ukupno sudjeluju 33 učenika i 13 mentora iz šest srednjih škola.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“

  U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik za osnovne škole u Varaždinskim Toplicama je održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“. Festivalu i smotri prethodio je natječaj za lirske pjesme na kajkavskom narječju na koji su ove godine pristigla 173 pjesnička rada učenika viših razreda 42 osnovne škole […]

  today13/04/2024 5

  0%