play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Otvoren Međunarodni folklorni festival COFA

Prigodnom svečanošću jučer navečer je na Kapucinskom trgu u Varaždinu otvoren Međunarodni folklorni festival COFA. Nakon što je goste i mnogobrojnu publiku pozdravila Petra Golubar, idejna začetnica i direktorica festivala, u ime Grada Varaždina, pokrovitelja festivala dobrodošlicu je izrazio zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković koji je naglasio važnost očuvanja tradicije te izrazio želju da gosti festivala prenesu najbolje utiske iz Varaždina u svoje zemlje te da se ponovo vrate. Riječi dobrodošlice gostima iz pet zemalja uputili su u ime generalnog pokrovitelja varaždinski župan Anđelko Stričak i državni tajnik u ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, a festival je proglasila otvorenim Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu.

Uslijedio je nastup Varaždinskog folklornog ansambla te gostujućih folklornih grupa:  Compañía Nacional de Danzas Tradicionales Pachamama iz Kolumbije, KUD Triglav, Srednja Vas V Bohinju iz  Slovenije, Farandole de Courtepin  Courtepin, iz Švicarske, Radist, Vinnytsia iz Ukrajine i Idaho Rocky Mountain Express Burley iz SAD-a.

 

Festival se nastavlja već danas defileom svih grupa po gradu, a grupe će potom izvesti kraće programe ispred Gradske vijećnice Grada Varaždina na Trgu kralja Tomislava. Slijedećih dana nastupiti će u Ljubešćici, Sračincu, a potom i u Varaždinskim Toplicama.

Kao što je rečeno na otvorenju, Međunarodni folklorni festival COFA je festival koji prezentira i afirmira nematerijalnu kulturnu baštinu i u užem smislu folklorno stvaralaštvo ne samo kroz uobičajene, klasične sadržaje, nego i kroz suvremenu interpretaciju različitih segmenata nematerijalne kulturne baštine te folklornog stvaralaštva kako bi ih približila senzibilitetu suvremenog čovjeka, odnosno senzibilitetu novih generacija djece i mladih.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Dodijeljene stipendije učenicima i studentima Općine Petrijanec

  U prostorijama male dvorane Društvenog doma Petrijanec, održano je potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata u školskoj, odnosno akademskoj godini 2022./2023.g. Dobitnicima stipendija ugovore je uručio načelnik Općine Petrijanec uz prigodnu čestitku: „Raduje činjenica da u našoj općini svake godine imamo velik broj darovitih mladih ljudi koji zaslužuju dobiti priznanje za uloženi trud i stipendiju kao poticaj daljnjem obrazovanju. Danas svi želimo našoj djeci pružiti najbolje i najviše što […]

  today29/11/2022 44

  0%