play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Otpravnik poslova američkog veleposlanstva u Hrvatskoj primio gradonačelnik Grada Varaždina

Otpravnika poslova veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Marka Lewisa Fleminga danas, u srijedu 15. studenoga 2023. u sjedištu varaždinske gradske uprave u palači Patačić na Franjevačkom trgu primio je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.

Uz najviše rangiranog diplomatu američkog veleposlanstva bile su i njegove suradnice Claire Therese Bea, druga tajnica i konzulica te Erica Samona King, ataše za kulturu. Uz gradonačelnika Varaždina u razgovoru su sudjelovale Slađana Miočić, pročelnica UO za gospodarske djelatnosti i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina.

Varaždin je predstavljen kao potpuno siguran i stabilan grad koji je domaćin brojnih turističkih, kulturnih i sportskih manifestacija te je jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u unutrašnjosti Hrvatske. Bilo je riječi i o razvijenom sustavu obrazovanja, modernim tehnologijama te o gospodarskim potencijalima Varaždina te interesima stranih investitora. Obje strane složile su se da postoji još mnogo prostora za unapređenje suradnje između Varaždina i partnera iz SAD-a te da se treba i na lokalnom nivou konkretizirati i iskoristiti odlične prijateljske odnose koji već godinama vladaju između SAD-a i Republike Hrvatske.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 4

  0%