play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Otpravnik poslova američkog veleposlanstva u Hrvatskoj primio gradonačelnik Grada Varaždina

Otpravnika poslova veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Marka Lewisa Fleminga danas, u srijedu 15. studenoga 2023. u sjedištu varaždinske gradske uprave u palači Patačić na Franjevačkom trgu primio je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.

Uz najviše rangiranog diplomatu američkog veleposlanstva bile su i njegove suradnice Claire Therese Bea, druga tajnica i konzulica te Erica Samona King, ataše za kulturu. Uz gradonačelnika Varaždina u razgovoru su sudjelovale Slađana Miočić, pročelnica UO za gospodarske djelatnosti i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina.

Varaždin je predstavljen kao potpuno siguran i stabilan grad koji je domaćin brojnih turističkih, kulturnih i sportskih manifestacija te je jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u unutrašnjosti Hrvatske. Bilo je riječi i o razvijenom sustavu obrazovanja, modernim tehnologijama te o gospodarskim potencijalima Varaždina te interesima stranih investitora. Obje strane složile su se da postoji još mnogo prostora za unapređenje suradnje između Varaždina i partnera iz SAD-a te da se treba i na lokalnom nivou konkretizirati i iskoristiti odlične prijateljske odnose koji već godinama vladaju između SAD-a i Republike Hrvatske.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Cestica objavila Javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja Općine Cestica

  Otvoren je Javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve […]

  today18/07/2024 5

  0%