play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Osposobljavanje iz područja civilne zaštite za načelnike, gradonačelnike i župana

U Županijskoj palači u Varaždinu  održano je osposobljavanje novoizabranih čelnika lokalne i regionalne samouprave s područja Varaždinske županije za poslove civilne zaštite. Prema Zakonu o sustavu civilne zaštite, načelnici, gradonačelnici i župani dužni su se osposobiti za obavljanje poslova civilne zaštite u roku od šest mjeseci od stupanja na dužnost.

Uz župana Anđelka Stričaka, na osposobljavanju, koje su proveli djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, sudjelovalo je još 12 čelnika općina i gradova. Pozdravili su ih koordinatori za poslove civilne zaštite u Ravnateljstvu Darko Majstorović i Neven Karas. Sukladno programu, slušali su predavanja o sustavu civilne zaštite, planskim aktivnostima, osnovama kriznog upravljanja, odnosnima s javnošću i medijima, korištenju IT sustava u kriznim situacijama, a na kraju i studiju slučaja o stvarnom izvanrednom događaju. Cilj je čelnike lokalne samouprave senzibilizirati za obavljanje tih poslova budući da su i po Ustavu odgovorni za poslove civilne zaštite na svojem području.

“Raduje me je što je Ravnateljstvo civilne zaštite organiziralo predavanja za sve nositelje izvršne vlasti gradova i općina s područja Varaždinske županije. Važno je da gradonačelnici i načelnici budu upoznati sa sustavom civilne zaštite, a da ih se i na taj način potiče da ulažu dodatne napore da cijeli sustav u cjelini što bolje funkcionira. Svjedoci smo da je zbog klimatskih promjena sve više prirodnih nepogoda i katastrofa i stoga je bitno biti što spremniji za te izazove, a sve u cilju da se zaštite građani i njihova imovina” istaknuo je župan Stričak.

Ravnateljstvo civilne zaštite će do kraja lipnja sljedeće godine organizirati i osposobljavanje članova Stožera civilne zaštite koji su dužni osposobiti se za obavljanje poslova civilne zaštite u roku od godine dana od imenovanja. Iz Ravnateljstva najavljuju da će organizirati i provesti osposobljavanja za ukupno 173 novoizabrana čelnika jedinica lokalne i područne samouprave te 2.624 novoimenovanih članova lokalnih stožera civilne zaštite.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Od posljedica koronavirusa preminulo osam osoba

  U Varaždinskoj županiji jučer su potvrđena 143 nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što je testirano 399 osoba. Preminulo je osam osoba. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 249 pacijenata, od kojih njih 22 na respiratoru. Oporavilo se 235 oboljelih od koronavirusa i broj aktivnih slučajeva je 1.553. Cijepljenje će ovaj tjedan biti organizirano u Općoj bolnici Varaždin u dvorani 1 u podrumu Kirurgije i to danas i u petak […]

  today30/11/2021 4