play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Osnovna škola Petrijanec pripremila zanimljivu uskrsnu priredbu

Uoči Velikog trodnevlja u srijedu 27. ožujka ponovno su se susrele generacije učenika, roditelja i učitelja koji su čitali uz podršku ravnateljice Osnovne škole Petrijanec Valerije Paljak te prisustvo župnika Ivana Sakača i načelnika Željka Posavca, a ovaj su im se put u programu pridružile i članice Udruge od stiha Sračinec sa svojim pjesmama o uskrsnim običajima. Narodne, duhovne, poučne priče i tekstove čitali su učenici od 5. do 8. razreda, a učenici polaznici Glazbene škole svirali su prigodne melodije: Paola flautu, Lana violinu, Natali i Tena violončelo, Lovro harmoniku, Ivano i Gabrijel trubu, Dora, Marko i Jakov tamburice, Fabijan gitaru, a Jana klavir. Aktivnosti su za učenike pripremile, s njima osmislile i provele učiteljice iz razredne nastave, tim učiteljica Vjeronauka, Glazbene kulture i Hrvatskog jezika, a događaj je inicirala i koordinirala učiteljica Željka Rabuzin. Susret je obilježilo i otvorenje izložbe petrijanečke baštine koja se proučava u projektu građanskog odgoja „Kak je negda bilo“, a koju su prikupljale učiteljice Ines Krobot, Jelena Bek i Maja Peharda. Rezultat projekta je slikovnica o starim običajima petrijanečkog kraja čiji su se ulomci čitali u ovogodišnjoj trećoj po redu školskoj uskrsnoj manifestaciji.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Kultura

    Varaždinska heljda dobila svoje umjetničko izdanje

    Varaždinska heljda, simbol varaždinske gastronomije i poljoprivredne tradicije dobila je svoju umjetničku instalaciju u Prolazu Marijana Zubera. Nova instalacija postavljena je uz postojeće instalacije - Varaždinsko zelje, Klipič mašinu i Varaždinsko bučino ulje kao posveta čuvanoj sorti heljde na nacionalnoj razini, čime je u ulici prema gradskoj tržnici istaknuta vrijednost još jednog autohtonog proizvoda varaždinskog kraja. Proizvodnja ove žitarice počela je prije više od 150 godina u varaždinskom prigradskom naselju […]

    today15/11/2024 24

    0%