play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Osnovana udruga Klub poslovnih žena Varaždinske županije

Službenim osnivanjem Udruge „Kluba poslovnih žena Varaždinske županije”, žene poduzetnice u Varaždinskoj županiji bit će još glasnije i aktivnije, a na osnivačkoj Skupštini u utorak na Imanju Pijevci naglašeno je kako brojne inspirativne priče uspješnih poduzetnica dokazuju da ovo područje nije rezervirano samo za muškarce.

Skupštini su nazočile uspješne poslovne žene, između ostalih i predsjednica Udruge Snježana Mikulčić Jakopović, Dragica Ratković, gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice i Marijana Sopek, vlasnica i glavna urednica portala Sjever.hr te jedna od inicijatorica i osnivačica Udruge.

Članice su se na Skupštini upoznale s budućim radom i ciljevima Udruge. „Cilj kluba je bolja međusobna podrška kao i isticanje mogućnosti žena koje nisu poduzetnice, a koje bi to htjele postati. Smatramo da je to jedna jako dobra inicijativa koja će se razviti u jednu lijepu suradnju i umrežavanje. Drago nam je što su nam se pridružile mnoge poslovne žene Varaždinske županije i naravno, pozivamo sve ostale koje imaju svoj samostalni biznis ili imaju u planu otvaranje istog, da nam se pridruže” – izjavila je Mikulčić Jakopović te dodala kako je jedan od ciljeva edukacija žena i upoznavanje s poduzetništvom i proizvodima Udruge.

Ovu inicijativu s ciljem okupljanja uspješnih poslovnih žena rado je podržala i gradonačelnica Varaždinskih Toplica i podržavajući član Udruge Dragica Ratković. „Veseli me vidjeti sve ove uspješne poslovne žene na osnivačkom sastanku Udruge. Kako živimo u jakom poduzetničkom kraju, smatram da je udruženje žena poduzetnica itekako potrebno. Razmjenom iskustva i znanja u Udruzi, ali i međusobnom potporom otvaramo nove poslovne mogućnosti te potičemo neke nove članice da se priključe” – rekla je Ratković te se nada kako će ih na budućim sastancima biti još više.

Osnivanje udruge najavljeno je i na prošlogodišnjoj održanoj Konferenciji Žene i poduzetništvo na kojoj se okupilo preko 70-ak žena što je dobar pokazatelj kako jako puno žena hrabro korača u muškom svijetu. Organizatorica Konferencije ujedno i inicijatorica osnivanja udruge koja će povezivati žene, Marijana Sopek, kazala je kako je inicijativa logičan korak nakon održane Konferencije. „Sama ideja i cilj ove udruge je umrežavanje žena poduzetnica odnosno poslovnih žena, kako je rekla i predsjednica Udruge. Biti potpora jedna drugoj, otvoriti poneka vrata jedna drugoj kao što to rade muškarci i osnaživati jedna drugu, da iako ima i loših dana, ima više onih dobro i dokazati da žena ženi nije vuk!” – zaključila je Sopek.

Podršku osnivanju Udruge dala je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Od 2022. godine Općina Vidovec smanjit će prirez, osigurani su novci i za kupnju školskog pribora

  U Etno kući  (KITEC) Domitrovec  u petak, 9. srpnja održana je sjednica Općinskog vijeća Općine Vidovec. Vijećnici su prihvatili prijedlog Odluke o sufinanciranju troškova zakupa prodajnog mjesta poljoprivrednicima koji prodaju vlastite proizvode na tržnicama unutar i izvan Varaždinske županije u ovoj godini. „Niz godina pomažemo našim poljoprivrednicima na način da iz općinskog proračuna izdvajamo sredstva za sufinanciranje zakupa na tržnicama ili drugim prodajnim mjestima“ rekao je načelnik Općine Bruno Hranić. […]

  today12/07/2021 466

  0%