play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Osnovana udruga Klub poslovnih žena Varaždinske županije

Službenim osnivanjem Udruge „Kluba poslovnih žena Varaždinske županije”, žene poduzetnice u Varaždinskoj županiji bit će još glasnije i aktivnije, a na osnivačkoj Skupštini u utorak na Imanju Pijevci naglašeno je kako brojne inspirativne priče uspješnih poduzetnica dokazuju da ovo područje nije rezervirano samo za muškarce.

Skupštini su nazočile uspješne poslovne žene, između ostalih i predsjednica Udruge Snježana Mikulčić Jakopović, Dragica Ratković, gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice i Marijana Sopek, vlasnica i glavna urednica portala Sjever.hr te jedna od inicijatorica i osnivačica Udruge.

Članice su se na Skupštini upoznale s budućim radom i ciljevima Udruge. „Cilj kluba je bolja međusobna podrška kao i isticanje mogućnosti žena koje nisu poduzetnice, a koje bi to htjele postati. Smatramo da je to jedna jako dobra inicijativa koja će se razviti u jednu lijepu suradnju i umrežavanje. Drago nam je što su nam se pridružile mnoge poslovne žene Varaždinske županije i naravno, pozivamo sve ostale koje imaju svoj samostalni biznis ili imaju u planu otvaranje istog, da nam se pridruže” – izjavila je Mikulčić Jakopović te dodala kako je jedan od ciljeva edukacija žena i upoznavanje s poduzetništvom i proizvodima Udruge.

Ovu inicijativu s ciljem okupljanja uspješnih poslovnih žena rado je podržala i gradonačelnica Varaždinskih Toplica i podržavajući član Udruge Dragica Ratković. „Veseli me vidjeti sve ove uspješne poslovne žene na osnivačkom sastanku Udruge. Kako živimo u jakom poduzetničkom kraju, smatram da je udruženje žena poduzetnica itekako potrebno. Razmjenom iskustva i znanja u Udruzi, ali i međusobnom potporom otvaramo nove poslovne mogućnosti te potičemo neke nove članice da se priključe” – rekla je Ratković te se nada kako će ih na budućim sastancima biti još više.

Osnivanje udruge najavljeno je i na prošlogodišnjoj održanoj Konferenciji Žene i poduzetništvo na kojoj se okupilo preko 70-ak žena što je dobar pokazatelj kako jako puno žena hrabro korača u muškom svijetu. Organizatorica Konferencije ujedno i inicijatorica osnivanja udruge koja će povezivati žene, Marijana Sopek, kazala je kako je inicijativa logičan korak nakon održane Konferencije. „Sama ideja i cilj ove udruge je umrežavanje žena poduzetnica odnosno poslovnih žena, kako je rekla i predsjednica Udruge. Biti potpora jedna drugoj, otvoriti poneka vrata jedna drugoj kao što to rade muškarci i osnaživati jedna drugu, da iako ima i loših dana, ima više onih dobro i dokazati da žena ženi nije vuk!” – zaključila je Sopek.

Podršku osnivanju Udruge dala je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U subotu 4. ožujka prvi Bio sajam „Đurđica“ u Općini Maruševec!

  Općina Maruševec uz podršku Turističke zajednice područja Sjever Zagorja u subotu, 4. ožujka ove godine organizira Bio sajam „Đurđica“. Cilj prvog ovakvog sajma u Općini Maruševec organizirana je razmjena domaćih sorti sjemenja među lokalnim stanovništvom, ali i među svim ljubiteljima prirodnog uzgoja. Posjetitelji će uz razmjenu sjemenja moći dobiti savjete za proizvodnju voća i povrća na svojim imanjima i vrtovima po principima i metodama koji su u skladu sa prirodnim ritmovima […]

  today01/03/2023 14

  0%