play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Osigurani svi uvjeti za početak radova na sanaciji ceste od Mađareva prema Zagorju

Na državnoj cesti D24, na dionici od Pece preko Mađareva do Novog Marofa, koja spaja Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku županiju, uskoro započinju radovi na njezinoj rekonstrukciji. Riječ je o projektu o kojem se govori dugi niz godina, a sve zbog vrlo složenog procesa projektiranja i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. No, početkom 2023. godine Područni ured za katastar Varaždin izdao je potvrdu na geodetski elaborat te se pristupilo daljnjoj fazi realizacije. Projekt vode i financiraju Hrvatske ceste. “Konačno su se stekli uvjeti da se ove godine raspiše nabava jer su Hrvatske ceste završile kompletnu dokumentaciju. Započinje se s otkupom zemljišta, a u planu nabave Hrvatskih cesta je prva faza rekonstrukcije koja podrazumijeva dionicu od naselja Pece u Krapinsko-zagorskoj županiji do groblja u Mađarevu” rekao je gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač.

Dodao je da prva faza radova uključuje dionicu od 7,6 kilometara, dok će se u drugoj fazi realizirati preostali dio od ukupno 10 kilometara, a uključuje dionicu od Mađareva do centra Novog Marofa. Radovi podrazumijevaju kompletnu zamjenu komunalne infrastrukture, gradnju pješačkih staza, a o zahtjevnosti radova svjedoči i podatak o nužnosti gradnje nekoliko pružnih prijelaza te premošćivanja potoka. “Utrošeno je mnogo vremena na pripremu projekta i geodetskih elaborata. Ovih dana se rješavaju i imovinsko-pravni odnosi. Dobra vijest je da su Hrvatske ceste osigurale sva potrebna sredstva za radove, tako da možemo sa zadovoljstvom zaključiti da ćemo dobiti još jednu moderno uređenu i opremljenu prometnicu na gradskome području u ukupnoj dužini od 10 kilometara” kazao je gradonačelnik Jenkač.

Također, u postupku projektiranja je i obnova dionice državne ceste D24 Možđenec-Ljubešćica. Ovaj projekt je nešto manje zahtjevan, ali je početak projekta uvjetovan završetkom radova na izgradnji kanalizacije u Ljubešćici i Novom Marofu. ” Napravljen je projekt i riješeni su imovinsko-pravni odnosi. Čeka se tek završetak gradnje kanalizacijske mreže koja ide uz cestu, kako od strane Ljubešćice, tako i od strane Novog Marofa. Varkom je projekt kanalizacije prijavio na natječaj i čim radovi budu gotovi, sanirat ćemo i taj dio državne ceste. Osim sanacije prometnice, u planu je gradnja pješačke staze koja će dodatno povećati sigurnost pješaka i biciklista u prometu” zaključio je Jenkač.

 

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 2

  0%