play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Oproštaj od školskih klupa: od 22. do 24. svibnja tradicionalna Maturantika za 1.775 maturanata iz Varaždinske županije

Mimihod maturanata, sportske aktivnosti, plesanje quadrille i zabava uz DJ-eve u Parku mladih u Varaždinu bit će i ove godine glavni programi tradicionalne Maturantike 2024.

Za 1.775 maturanata iz Varaždinske županije manifestacija će biti organizirana sljedeći tjedan, od 22. do 24. svibnja, posljednja tri dana njihova srednjoškolskog obrazovanja. Sedmu godinu zaredom Maturantiku zajednički organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska.

Programi će se, kao i dosadašnjih godina, prvenstveno odvijati na prostoru Parka mladih u Varaždinu, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj danas u Županijskoj palači.
Maturantika počinje u srijedu, 22. svibnja, mimohodom maturanata ulicama Varaždina, a tada će biti izabrane i naj-odore. Županija se pobrinula za nagradu za pobjednički razred, a to je izlet u adrenalinski park Vručina kod Ludbrega. U četvrtak, 23. svibnja, u Parku mladih održat će se sportski dan, a Zaklada Sveti Mihael je pripremila vrijedne nagrade za najupornije i najizdržljivije maturante. U petak, 24. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati kvadrilju i poslati poruke mira. Za plesanje quadrille su ove godine prijavljena 454 maturanta – najavila je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Istaknula je odličnu suradnju s Gradom Varaždinom i PU varaždinskom, na čiju je inicijativu ova manifestacija i pokrenuta prije sedam godina.
Program je preventivnog karaktera, a želimo da naši maturanti na veseo i dostojanstven način, u sigurnom okruženju, završe svoje srednjoškolsko obrazovanje. Dragi maturanti, ponosni smo na vas, drago nam je da ste nam partneri u provođenju ove jedinstvene Maturantike. Vjerujem da ste tijekom svojeg obrazovanja stekli čvrste temelje, bilo za nastavak školovanja ili za tržište rada. Želimo vam puno uspjeha, budite hrabri, ustrajni i mudri u svojim odlukama – rekla je zamjenica Zagorec.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić istaknula je veliku pomoć PU varaždinske zahvaljujući kojoj se maturanti osjećaju sigurno, a s druge strane i uče o prevenciji.
Mimohod naših maturanta će 22. svibnja krenuti od Parka mladih, nastaviti se gradskim ulicama do Korza, a potom do Županijske palače, gdje će stručni žiri ocjenjivati njihove odore i izabrati najbolje. Potom će se vratiti u Park mladih, gdje će za njih u srijedu biti organizirane sportske aktivnosti. U petak točno u podne će na Kapucinskom trgu plesati tradicionalnu quadrillu. Sva tri dana pripremili smo zabavni program, koji im je i najdraži. Maturantima kojima slijedi burno razdoblje, matura, želim puno uspjeha – istaknula je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić.

Načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić je napomenuo da su dosadašnje Maturantike prošle u ozračju veselja i druženja.
Vjerujem da će i ova Maturantika koja je pred nama proći na najbolji mogući način. Organizirat ćemo i dalje građanske mješovite ophodnje s profesorima i roditeljima, a sve s ciljem da se naši maturanti osjećaju sigurno te da zadnje dane srednjoškolskog obrazovanja provedu u ozračju dobrog raspoloženja. Svim maturantima želim, prije svega, uspjeh na maturi, a da nakon toga s jednakim entuzijazmom pristupe novom poglavlju života – naglašava načelnik Benčić.

Partneri u organizaciji Maturantike su Koncertni ured Varaždin, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i Školski sportski savez Varaždinske županije, a održavanje podupiru Savjet mladih Varaždinske županije i Savjet mladih Grada Varaždina.

Ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik pozvao je sve građane na malo tolerancije u tri dana održavanja Maturantike, a maturantima je poželio puno uspjeha.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Prigodan program i radionice povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

    Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u petak je zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijelom Vusić u Graberju prisustvovao obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.   Korisnici Centra za pružanje usluga u zajednici Varaždin, Udruga gluhih i nagluhih Grada Varaždina, Društvo osoba s invaliditetom Varaždin, Društvo multiple skleroze Varaždinske županije, Udruga Uz tebe sam, Udruga slijepih Varaždinske županije i Udruga gluhoslijepih osoba Varaždinske županije pripremili […]

  today02/12/2023 77

  0%