play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općini Petrijanec odobrena sredstva za vanjsko uređenje dvorišta i igrališta u iznosu od 27.165,47 eura

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić uručila je Ugovore financijske potpore jedinicama lokalne samouprave usmjerene projektima poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima. Ove godine podijeljeni su ugovori u vrijednosti 2 milijuna 655 tisuća eura (19.999.998,73 kuna) za 126 jedinica lokalne samouprave diljem Republike Hrvatske.

 

Među odobrenim projektima je i onaj Općine Petrijanec, a odnosi se na ulaganje u vanjsko uređenje i dvorište Dječjeg vrtića Bambi podružnice Petrijanec. Potpisivanju je prisustvovao i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

 

– “Projektom je predviđeno uređenje igrališta i dvorišta dječjeg vrtića. Tako će se zamijeniti kulir ploče na terasama starijeg dijela vrtića novim gumenim pločama a igralište će dobiti novo ruho. Nova igrala sigurno će razveseliti naše najmlađe. Urediti će se i prednja strana ograde i sam ulaz u vrtić vanjskih vrata. Zahvaljujem se Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade koji nam je odobrio dva projekta u mjesec dana vrijednosti 56.205,47 eura koji će definitivno poboljšati uvjete u našem vrtiću ali i sufinancirati besplatan boravak u vrtiću za mjesec svibanj što je lijep poklon roditeljima pred godišnje odmore. Roditelje ćemo iz istog projekta nastojati osloboditi i cijene vrtića za mjesec lipanj kao što smo neki dan rekli na roditeljskom sastanku.” – istaknuo je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 45.656,25 eura sa PDV-om (343.997,02 kuna) dok je sufinanciranje odobreno u iznosu od 27.165,47 eura (204.678,23 kuna).

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%