play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općini Petrijanec odobrena sredstva za vanjsko uređenje dvorišta i igrališta u iznosu od 27.165,47 eura

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić uručila je Ugovore financijske potpore jedinicama lokalne samouprave usmjerene projektima poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima. Ove godine podijeljeni su ugovori u vrijednosti 2 milijuna 655 tisuća eura (19.999.998,73 kuna) za 126 jedinica lokalne samouprave diljem Republike Hrvatske.

 

Među odobrenim projektima je i onaj Općine Petrijanec, a odnosi se na ulaganje u vanjsko uređenje i dvorište Dječjeg vrtića Bambi podružnice Petrijanec. Potpisivanju je prisustvovao i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

 

– “Projektom je predviđeno uređenje igrališta i dvorišta dječjeg vrtića. Tako će se zamijeniti kulir ploče na terasama starijeg dijela vrtića novim gumenim pločama a igralište će dobiti novo ruho. Nova igrala sigurno će razveseliti naše najmlađe. Urediti će se i prednja strana ograde i sam ulaz u vrtić vanjskih vrata. Zahvaljujem se Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade koji nam je odobrio dva projekta u mjesec dana vrijednosti 56.205,47 eura koji će definitivno poboljšati uvjete u našem vrtiću ali i sufinancirati besplatan boravak u vrtiću za mjesec svibanj što je lijep poklon roditeljima pred godišnje odmore. Roditelje ćemo iz istog projekta nastojati osloboditi i cijene vrtića za mjesec lipanj kao što smo neki dan rekli na roditeljskom sastanku.” – istaknuo je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 45.656,25 eura sa PDV-om (343.997,02 kuna) dok je sufinanciranje odobreno u iznosu od 27.165,47 eura (204.678,23 kuna).

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Završetak nastavne godine obilježili Danom sporta i svečanom priredbom

  Učenici Osnovne škole Petrijanec proslavili su završetak nastavne godine u sportskom i svečanom duhu, obilježavajući Dan sporta u srijedu, 19. lipnja, i Dan škole u četvrtak, 20. lipnja. Dan sporta okupio je brojne učenike i njihove roditelje na školskom terenu i nogometnom igralištu NK Orač. Učiteljice razredne nastave organizirale su međurazredno nadmetanje u tradicijskim igrama poput potezanja užeta, ljudskih tački, skakanja u vrećama i nošenja loptice u žlici. Sudionici su […]

  today21/06/2024

  0%