play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općini Petrijanec 4.9 milijuna kuna za dogradnju, rekonstrukciju i adaptaciju dječjeg vrtića

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije potpisao je ugovor za dogradnju postojećeg dječjeg vrtića. Na Poziv prijavljena je dogradnja postojećeg dječjeg vrtića “Bambi” Petrijanec kojom je predviđena dogradnja još 4 nova boravka. Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao nadležno tijelo u postupku odabira projekta u okviru predmetnog Poziva, pozitivno je ocijenilo projektnu prijavu Općine Petrijanec te je 2. prosinca 2022. godine Općina primila Oduku o financiranju. Dogradnja vrtića procijenjena je na  649.810,87 EUR (4.896.000,00 kn) što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. Dogradnjom i opremanjem dječjeg vrtića u Petrijancu osigurat će se dodatni infrastrukturni i materijalni kapaciteti za povećanje kvalitete i dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području općine Petrijanec. Izgradnjom 4 dodatna dnevna boravka i pratećih prostora u skladu sa Državnim pedagoškim standardom stvaraju se preduvjeti za veću dostupnost usluge čime će se izravno doprinijeti obrazovnim postignućima djece te podizanju kvalitete života lokalne zajednice.

Prema podacima MZO- a na području prijavitelja (općine Petrijanec) evidentirano je 377 živorođene djece u dobi za vrtić. Postojeća građevina vrtića zadnji je put dograđena 2019. sa 3 dodatna dnevna boravka. S obzirom na očit nesrazmjer postojećih kapaciteta i potražnje za mjestom, broj djece na listama čekanja (poglavito za jaslice), te se javila potreba za nadogradnjom vrtića. “Danas je sretan dan za sve mještane Općine Petrijanec posebice one kojima je potreban predškolski odgoj. Nakon Odluke stigao je i Ugovor a tako je pred nama je nova velika investicija i ulaganje za projekt dogradnje dječjeg vrtića u Petrijancu. Iznimno mi je drago te sam sretan i ponosan što su nam i u ovoj godini odobreni milijuni za projekte na našem području. Dogradnja i opremanje vrtića je bitan projekt koji smo uspješno prijavili krajem prošle godine i za njega ostvarili bespovratnu potporu. U zadnjih četiri godine dva puta ćemo nadograditi dječji vrtić uz sufinanciranje i to nije slučajno, iza toga stoji veliko iskustvo i znanje. Drago mi je da državne institucije prepoznaju kvalitetu naših projekata. Odobreno je ukupno 4.896.000,00 kn iz javnog poziva „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“ u okviru Nacionalnog programa oporavka i otpornosti. Pred nama je sada još veći posao, ali i izazov u dogradnji, rekonstrukciji i opremanju ovog velikog projekta za našu Općinu. U procesu smo rješavanja darovanja dijela zemljišta od Osnovne škole Petrijanec i izrađujemo trenutno glavni projekt za dogradnju. Očekujem da će u proljeće 2024. godine krenuti toliko željena dogradnja a time i povećanje kapaciteta vrtića jer potrebe za time itekako ima.””  rekao je načelnik općine Petrijanec Željko Posavec. Suradnja obitelji, vrtića, lokalne zajednice (općine) i škole ima veliku važnost za razvoj djeteta, a naročito pri prelasku djeteta iz vrtića u školu. U tom razdoblju potrebno je ostvariti kontinuitet u odgoju i obrazovanju te omogućiti svakom pojedinom djetetu razvoj u sredini u kojoj će se osjećati prihvaćeno, sretno sigurno, zadovoljno te osigurati sredinu koja će djelovati poticajno na razvoj svih djetetovih potencijala. A da upravo te suradnje u Petrijancu ima vidjeli smo na proteklim projektima vezanim uz predškolski odgoj i obrazovanje. Tako su roditelji u Petrijancu imali besplatni vrtić za svibanj i lipanj financiranjem Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade a ista je institucija odobrila i financiranje novog dječjeg igrališta na prostoru vrtića i prednje ograde.

Projekti moraju završiti najkasnije do 30. lipnja 2026. godine.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 1

  0%