play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Trnovec Bartolovečki za sanaciju poljskih puteva izdvojila 60.000 kuna

Radovi na realizaciji velikog broja projekata i investicija u Općini Trnovec Bartolovečki u punom su jeku, a ove su godine, između ostalog, izdvojena značajna sredstva za sanaciju poljskih puteva koje koriste lokalni OPG-ovi. Općina je iz svog proračuna za sanaciju oko 1,8 kilometara poljskih puteva izdvojila 60.000 kuna, a s daljnjom sanacijom, najavila je načelnica Verica Vitković, nastavljaju i iduće godine.

Kako je objasnila načelnica Vitković, radi se o poljskim putevima koje koriste lokalni OPG-ovci, a kako bi sa svojim kombajnima i traktorima mogli lakše proći i kvalitetnije obavljati posao, Općina je uložila sredstva za njihovu sanaciju i proširenje. „Općina je ove godine sanirala poljske puteve na području naselja Šemovec i Zamlaka ukupne dužine oko 1,8 kilometara ugovorene vrijednosti 60.000 kuna. U te radove spada i širenje poljskih puteva prema katastru na 4-4,5 metra s navozom građevnog materijala kako bi kombajni i traktori mogli lakše proći” – rekla je načelnica Vitković.

Naime, na tom je području bilo graba u kojima se nakupljala voda, a nakon sanacije ovih puteva, OPG-ovcima je omogućen lakši pristup njihovim zemljištima. „U proračunu za 2023. predvidjet ćemo opet određena sredstava kako bi se i ostali putevi na području naše općine sanirali na ovaj i sličan način” – zaključila je Vitković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Maruševec ove godine osigurava “uskrsnice” za veći broj građana

    Općina Maruševec obavještava umirovljenike i osobe s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine sa svog područja kako će im u povodu nastupajućih uskršnjih blagdana biti isplaćena jednokratna novčana potpora. Pravo na potporu ostvaruju građani s prebivalištem na području Općine Maruševec, i to: umirovljenici čija ukupna mirovina (domaća i inozemna) iznosi do 350 eura, osobe s invaliditetom kojima je temeljem Rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb priznato pravo na osobnu […]

  today27/02/2024 4

  0%