play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Trnovec Bartolovečki za LED rasvjetu osigurala gotovo 300 tisuća eura

U Općini Trnovec Bartolovečki ovih su dana ili završeni ili pak su u tijeku brojni radovi, a uskoro će početi realizacija još jednog projekta – postavljanje javne rasvjete u Ulici Gustava Krkleca u naselju Trnovec.

Riječ je o ulici koja dosad nije imala javnu rasvjetu, projekt je vrijedan 23.500 eura, a ugovor o izvođenju radova potpisali su načelnica Verica Vitković i uime tvrtke MARS d.o.o. Josip Košutić. – Ovu smo investiciju planirali u općinskom proračunu i riječ je o isključivo našim sredstvima. Na natječaju za izvođača radova odabrana je tvrtka MARS, dok će nadzor obavljati tvrtka Tesla i vjerujem da će nakon uvođenja u posao radovi krenuti i uspješno završiti na vrijeme. Zahvaljujem programskim partnerima koji su podržali naš proračun i ovaj projekt. Raduje me što će konačno i ova ulica imati javnu rasvjetu jer mještani to zaslužuju – rekla je načelnica Verica Vitković.

Josip Košutić najavio je da će radovi početi za desetak dana.

– Rok za izvođenje je tri mjeseca, ali radovi će završiti i prije tog roka. Treba postaviti betonske stupove po cijeloj ulici, dakle postaviti mrežu, uzemljenja i LED rasvjetu. No bez obzira na opsežne radove, ulica neće biti zatvorena, dovoljno je široka pa ćemo raditi ne smetajući nikome, a imat ćemo i prometnu regulaciju – rekao je Košutić.

I dok mještani Krklecove s nestrpljenjem očekuju da njihova ulica u večernjim i noćnim satima konačno bude potpuno osvijetljena, i stanovnici Dravske ulice u Trnovcu imaju razloga za zadovoljstvo. Naime, zahvaljujući odličnoj suradnji s HEP-om, odnosno varaždinskom Elektrom, u toj su ulici dotrajali drveni stupovi zamijenjeni sa 17 betonskih stupova.

– Ti su nam betonski stupovi bili neophodni jer smo imali priključke optičke mreže. To je bilo najjednostavnije preko betonskih stupova, ali ono što je najvažnije je da Općina Trnovec Bartolovečki u proračunu planira u cijeloj općini, pa tako i u Dravskoj ulici u Trnovcu, postaviti LED rasvjetu – istaknula je načelnica.

Dodala je da će uskoro početi postupak javne nabave za uvođenje LED rasvjete u ukupnoj vrijednosti od gotovo 300 tisuća eura.

– Sva sredstva osigurana su u općinskom proračunu i vjerujem da će postupak biti uskoro i završen. Slijedi savjetovanje, nakon toga javna nabava i onda izvođenje radova. Želimo uštedjeti, želimo biti energetski učinkoviti i zbog toga smo u općinskom proračunu osigurali sredstva kako bi cijela naša općina imala LED rasvjetu – kazala je načelnica Vitković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%