play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Trnovec Bartolovečki: Strogo smo protiv iskorištavanja životinja

Posljednjih su dana mještani općine Trnovec Bartolovečki i okolnih mjesta diljem općine mogli vidjeti plakate za najavu dolaska cirkusa u Trnovec Bartolovečki.

Radi se o cirkusu Candy, a kako ističu iz Općine, cirkus nije tražio nikakvu suglasnost za nastup na području općine. – U Općinu nije stigao nikakav zahtjev za nastup, a moram napomenuti i da, ukoliko će i tražiti, njihov zahtjev će biti odbijen – poručila je trnovečka načelnica Verica Vitković.

Naime, radi se o cirkusu koji u svojima točkama koristi životinje, a u Hrvatskoj je zakonom zabranjen nastup i domaćih i divljih životinja. Jedino je dopušteno držanje i nastupanje domaćih životinja, ali samo u svrhu prikazivanja onih ponašanja koje životinje prirodno iskazuju.

– Mi kao Općina, i ja kao načelnica, strogo smo protiv iskorištavanja životinja u svrhu zabave i nikada ne bismo izdali dozvolu za cirkuske nastupe koji koriste životinje. To je neljudski i zakonom je zabranjeno – strogo je poručila načelnica Vitković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%