play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Trnovec Bartolovečki najmlađima darovala 1500 kg mandarina

Općina Trnovec Bartolovečki i ove je godine svim vrtićarcima u dječjim vrtićima ”Zeko” Trnovec i ”Mala Oaza” Bartolovec, kao i osnovnoškolcima u OŠ Trnovec i OŠ Šemovec darovala 1500 kg mandarina.

Tim povodom, načelnica Verica Vitković posjetila je OŠ Trnovec gdje su ju dočekali veseli prvašići s učiteljicama i ravnateljicom, Radmilom Sačić. Načelnica Vitković razgovarala je s djecom o važnosti zdrave prehrane, a svi su bili složni da su mandarine jako fine i zdrave, jer imaju puno vitamina C koji je važan za naše zdravlje, a o čemu su im pričale njihove učiteljice. ”Nama je važno da naši najmlađi imaju pravilnu, zdravu prehranu, da budu veseli, zdravi i sretni te da im školski dani proteknu što ljepše. Zato je općina odlučila i ove godine počastiti naše osnovnoškolce i vrtićarce ovim zdravim voćem, drago nam je da smo im uljepšali jesen vitaminima.”, rekla je načelnica Vitković.

Ravnateljica Radmila Sačić, zahvalila je načelnici na lijepoj donaciji. ”Mi u školi izrazito brinemo o zdravoj i uravnoteženoj prehrani, pa nam je jako drago da je i općina ponovno sudjelovala u tome i darovala djeci ove fine mandarine.”, rekla je ravnateljica Sačić.

Općina Trnovec Bartolovečki uključila se i u projekt MIŠ – Muzej i škola, edukacijski program Gradskog muzeja Varaždin namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, koji traje cijelu školsku godinu i obuhvaća individualne i grupne posjete stalnim postavima i povremenim izložbama, razgled izložbenih postava uz vodstvo stručnjak, tematska predavanja, tematske edukacijsko-kreativne radionice, igraonice. Općina Trnovec Bartolovečki za svoje je osnovnoškolce financirala iskaznice kojima će oni tijekom cijele godine imati besplatan ulaz u Gradski muzej Varaždin te svim postavima, izložbama, radionicama koje se organiziraju u muzeju.

”Kao i uvijek, ulažemo u obrazovanje i bolju budućnost naših najmlađih. Projekt MIŠ prepoznali smo u Općini kao iznimno dobar projekt kojim će naši osnovnoškolci imati priliku češće posjećivati muzej i sudjelovati u raznim kulturnim događanjima i aktivnostima. Sigurna sam da će im to biti i zabavno i edukativno, sretna sam da smo mogli to osigurati školarcima i vjerujem da će ovo dobro iskoristiti za proširiti znanja koja dobivaju u svojim školama.” poručila je načelnica Vitković.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%