play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Trnovec Bartolovečki izmamila osmijehe na lica svojih 1305 umirovljenika podijelivši im božićnice

Kako bi svojim umirovljenicima olakšala nadolazeće blagdane, Općina Trnovec Bartolovečki i ove je godine u svom proračunu osigurala sredstva za podjelu jednokratne novčane pomoći za što je izdvojila 261 tisuću kuna. Kako naglašava načelnica Verica Vitković, činjenica da je prihodovni cenzus za dodjelu božićnica čak 3 tisuće kuna dokazuje da su socijalno osjetljiva Općina.

„Drago mi je da smo i ove godine uspjeli osigurati sredstva u proračunu kako bismo našim umirovljenicima ovim malim, ali značajnim znakom pažnje uljepšali i olakšali nadolazeće božićne blagdane. Svjesni smo da su umirovljenici u jeku sveopćih poskupljenja posebno ugroženi zbog čega i na ovaj način vodimo o njima brigu, a ujedno im i vraćamo dug za sav njihov doprinos razvoju naše Općine – rekla je načelnica Vitković.

 

Pravo na božićnicu u iznosu od 200 kuna ove je godine ostvarilo 1305 umirovljenika, a one su im već podijeljene.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 4

  0%