play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Trnovec Bartolovečki i dalje će nastaviti financirati program gerontodomaćica

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki, Verica Vitković, te ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa, Sandra Mintas, potpisale su ugovor kojim se na području Općine Trnovec Bartolovečki nastavlja pružati usluga pomoći i podrške za starije osobe, odnosno financirati program gerontodomaćica.

Općina Trnovec Bartolovečki tako je osigurala sredstva za financiranje plaće jedne gerontodomaćice, koja svakodnevno pruža pomoć i podršku u kući za sedmero starijih i nemoćnih osoba. Pomoć im pruža oko nabave namirnica, lijekova te u održavanju higijene stambenog prostora, a nezaobilazan dio usluge je i razgovor i druženje koji su neprocjenjivi za osobe koje žive same.

Stariji i nemoćni građani s područja Općine Trnovec Bartolovečki uslugu pomoći i podrške besplatno primaju preko EU projekta „Pruži potporu u lokalnoj zajednici 3“ koji se provodi do 31. srpnja 2023. godine.

Ovo je važan projekt za naše stare i nemoćne sugrađane jer utječe na poboljšanje kvalitete njihovih života. Nažalost projekt ima određeni vremenski period trajanja, u ovom slučaju do kraja srpnja. Bez obzira na to, odlučili smo nastaviti ovaj projekt i osigurali smo sredstva za financiranje jedne plaće gerontodomaćice koja će se brinuti za više naših starijih i nemoćnih osoba. Na taj će se način nastaviti pružanje usluge, sve do kada se ponovno ne odobri financiranje putem EU projekta, odnosno kada resorno Ministarstvo ne objavi natječaj za prijavu projektnih prijedloga” – poručila je načelnica Vitković.

Ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas istaknula je da je financiranje ovakvih programa od velike važnosti za što kvalitetniji život starijih sugrađana, te zahvalila Općini i načelnici Verici Vitković na potpori i prepoznavanju važnosti takvih programa u zajednici.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Tradicionalna proslava Praznika rada na kupalištu Drava u Varaždinu

  Bogat zabavni program, podjela 6 tisuća porcija graha, tombola s vrijednim nagradama i lijepo vrijeme privukli su mnogobrojne građane na tradicionalnu proslavu Međunarodnog praznika rada na kupalištu Drava u Varaždinu. Proslavu je, uz pomoć sponzora SES Hrvatska, odnosno branda S PARK Varaždin organizirao Grad Varaždin u suradnji s Gradskom tržnicom i Turističkom zajednicom. Proslava je najavljena budnicama koje su u jutro na šest lokacija u gradu izveli članovi Gradskog puhačkog […]

  today02/05/2023 63

  0%