play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Trnovec Bartolovečki i dalje će nastaviti financirati program gerontodomaćica

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki, Verica Vitković, te ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa, Sandra Mintas, potpisale su ugovor kojim se na području Općine Trnovec Bartolovečki nastavlja pružati usluga pomoći i podrške za starije osobe, odnosno financirati program gerontodomaćica.

Općina Trnovec Bartolovečki tako je osigurala sredstva za financiranje plaće jedne gerontodomaćice, koja svakodnevno pruža pomoć i podršku u kući za sedmero starijih i nemoćnih osoba. Pomoć im pruža oko nabave namirnica, lijekova te u održavanju higijene stambenog prostora, a nezaobilazan dio usluge je i razgovor i druženje koji su neprocjenjivi za osobe koje žive same.

Stariji i nemoćni građani s područja Općine Trnovec Bartolovečki uslugu pomoći i podrške besplatno primaju preko EU projekta „Pruži potporu u lokalnoj zajednici 3“ koji se provodi do 31. srpnja 2023. godine.

Ovo je važan projekt za naše stare i nemoćne sugrađane jer utječe na poboljšanje kvalitete njihovih života. Nažalost projekt ima određeni vremenski period trajanja, u ovom slučaju do kraja srpnja. Bez obzira na to, odlučili smo nastaviti ovaj projekt i osigurali smo sredstva za financiranje jedne plaće gerontodomaćice koja će se brinuti za više naših starijih i nemoćnih osoba. Na taj će se način nastaviti pružanje usluge, sve do kada se ponovno ne odobri financiranje putem EU projekta, odnosno kada resorno Ministarstvo ne objavi natječaj za prijavu projektnih prijedloga” – poručila je načelnica Vitković.

Ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas istaknula je da je financiranje ovakvih programa od velike važnosti za što kvalitetniji život starijih sugrađana, te zahvalila Općini i načelnici Verici Vitković na potpori i prepoznavanju važnosti takvih programa u zajednici.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Čalincu uspješno prezentirani “Hajdini sirni štrukli” i druge domaće delicije

  Prošle subote, 12. studenog Udruga žena Maruša iz Maruševca, uz podršku Turističke zajednice Sjever Zagorja i Općine Maruševec, organizirala je u Čalincu na imanju Etno kuće prezentaciju "Hajdinih sirnih štrukli", a u povodu zaštite izvornosti proizvoda. Uz mnoštvo posjetitelja, gostiju i prigodni program te krštenje mošta, provedeno je i ocjenjivanje najboljih u prisustvu chefova Damira Crlenog i Josipa Kelemena te predsjednice udruge žena Maruša Mirjane Podbojec. Prvo je mjesto pripalo Marici Bahun […]

  today14/11/2022 327

  0%