play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Sračinec primila zlatnu plaketu i medalju za organizaciju Međunarodnog srakarskog fašnika

Odličan dojam ostavio je 7. Međunarodni srakarski fašnik, održan početkom mjeseca, kada je u gotovo trosatnoj povorci kroz Sračinec prošlo 1.300 karnevalista. Glavni pokrovitelj ovog karnevala je Općina Sračinec, koja je nagrađena zlatnom plaketom i medaljom.

– Ovo je potvrda da nas podržava i prepoznaje Hrvatska udruga karnevalista, od koje smo iz ruku predsjednika Ivana Prpića primili Zlatnu plaketu, te Federacija europskih karnevalskih gradova, čiju smo medalju primili. Već treći put posjetili su nas predstavnici europske federacije, a i gospodin Prpić je s veseljem pratio cijeli program našeg karnevala – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, koji je u ime Općine Sračinec preuzeto plaketu i medalje.

Srakarski fašnik od svog osnutka organizira Udruga maškara Črna sraka iz Sračinca, pod vodstvom predsjednika Slobodana Drožđeka.

No, u općini Sračinec ne održava se samo ovaj fašnik, u utorak nas čeka karnevalsko veselje u Svibovcu Podravskom, s tradicionalnom Svibovskom svadbom.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 212 osoba, potvrđena 183 nova slučaja zaraze koronavirusom

  Varaždinskoj županiji jučer su potvrđena 183 nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što su testirane 602 osobe. Preminule su četiri osobe.  U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 212 osoba, od kojih je njih 24 na respiratoru.  Oporavilo se 205 osoba i broj aktivnih slučajeva je 1.274.  "U Varaždinskoj županiji u posljednja dva tjedna bilježimo pad broja novooboljelih. 14-dnevna incidencija je 1. prosinca bila 2.007 novih slučajeva na 100.000 stanovnika, a […]

  today17/12/2021 77

  0%