play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Sračinec primila zlatnu plaketu i medalju za organizaciju Međunarodnog srakarskog fašnika

Odličan dojam ostavio je 7. Međunarodni srakarski fašnik, održan početkom mjeseca, kada je u gotovo trosatnoj povorci kroz Sračinec prošlo 1.300 karnevalista. Glavni pokrovitelj ovog karnevala je Općina Sračinec, koja je nagrađena zlatnom plaketom i medaljom.

– Ovo je potvrda da nas podržava i prepoznaje Hrvatska udruga karnevalista, od koje smo iz ruku predsjednika Ivana Prpića primili Zlatnu plaketu, te Federacija europskih karnevalskih gradova, čiju smo medalju primili. Već treći put posjetili su nas predstavnici europske federacije, a i gospodin Prpić je s veseljem pratio cijeli program našeg karnevala – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, koji je u ime Općine Sračinec preuzeto plaketu i medalje.

Srakarski fašnik od svog osnutka organizira Udruga maškara Črna sraka iz Sračinca, pod vodstvom predsjednika Slobodana Drožđeka.

No, u općini Sračinec ne održava se samo ovaj fašnik, u utorak nas čeka karnevalsko veselje u Svibovcu Podravskom, s tradicionalnom Svibovskom svadbom.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Sport

  Stotine trkača već se prijavilo, prijavite se i vi! U Varaždinu uskoro 5. Humanitarna utrka grada anđela

  Dobra se tradicija nastavlja – stotine trkača najavilo je svoje sudjelovanje na ovogodišnjoj 5. Humanitarnoj utrci grada anđela koja će se u Varaždinu održati 11. svibnja, najavljeno je na konferenciji za novinare.   Idejni začetnik ove utrke plemenitog cilja je ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, a uz njega, organizatori su Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Sportski klub SRD 315 Sjeverozapad i Funkcionalni centar Active Vita, dok je glavni […]

  today29/04/2024 35

  0%