play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Sračinec primila zlatnu plaketu i medalju za organizaciju Međunarodnog srakarskog fašnika

Odličan dojam ostavio je 7. Međunarodni srakarski fašnik, održan početkom mjeseca, kada je u gotovo trosatnoj povorci kroz Sračinec prošlo 1.300 karnevalista. Glavni pokrovitelj ovog karnevala je Općina Sračinec, koja je nagrađena zlatnom plaketom i medaljom.

– Ovo je potvrda da nas podržava i prepoznaje Hrvatska udruga karnevalista, od koje smo iz ruku predsjednika Ivana Prpića primili Zlatnu plaketu, te Federacija europskih karnevalskih gradova, čiju smo medalju primili. Već treći put posjetili su nas predstavnici europske federacije, a i gospodin Prpić je s veseljem pratio cijeli program našeg karnevala – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, koji je u ime Općine Sračinec preuzeto plaketu i medalje.

Srakarski fašnik od svog osnutka organizira Udruga maškara Črna sraka iz Sračinca, pod vodstvom predsjednika Slobodana Drožđeka.

No, u općini Sračinec ne održava se samo ovaj fašnik, u utorak nas čeka karnevalsko veselje u Svibovcu Podravskom, s tradicionalnom Svibovskom svadbom.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Ne podrže li vijećnici proračun Grada Varaždina, bale ostaju u Brezju

  Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković na konferenciji za novinare predstavili zaključke s održane sjednice Međustranačkog vijeća. Sjednica je bila sazvana na temu donošenja proračuna za 2023. godinu te se raspravljalo i oko problematike baliranog otpada, a gradski vijećnici imali su mogućnost postaviti pitanja i članovima stručnog tima za rješavanje varaždinskih bala Mirki Jozić, Aleksandri Anić Vučinić, odvjetnici Željki Brlečić, kao i Bruni Isteru, […]

  today21/12/2022 94

  0%