play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Maruševec podupire projekte u gospodarstvu i turizmu

Općina Maruševec je i ove godine pružila priliku poduzetnicima da prijave svoje projekte za sufinanciranje kroz “Program poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Općine Maruševec za razdoblje 2024. – 2025. godine“.

Općina Maruševec kroz ove poticajne mjere nastoji povećati broj uspješnih poslovnih poduhvata na svom području i potaknuti stvaranje novih radnih mjesta te povećati konkurentnost mikro, malih i srednjih poduzeća (MSP) kroz nabavu nove ili zamjenu postojeće opreme tehnološki naprednijom. Također, kroz subvenciju troškova pripreme natječajne i projektno tehničke dokumentacije za apliciranje na natječaje za bespovratna sredstva, cilj je povećati broj prijavitelja i korisnika bespovratnih sredstava iz nacionalnih i EU fondova s područja Općine Maruševec – ističe načelnik Mario Klapša te dodaje da je za tu namjenu u općinskom Proračunu osigurano 17 tisuća eura koje je moguće i povećati ukoliko se ukaže potreba i interes prijavitelja.

Potpore se dodjeljuju za kupnju nove opreme i strojeva, adaptacije poslovnih prostora, nabave nove IKT opreme i softvera sukladno listi prihvatljivih troškova kao i za troškove zamjene postojeće opreme, mehanizacije i strojeva tehnološki naprednijim izvedbama te za troškove na pripremi i izradi natječajne i projektno tehničke dokumentacije u 2024. godini, a u svrhu apliciranja za bespovratna sredstva Europske unije.

U sektoru turizma, kroz sufinanciranje troškova izgradnje i opremanja novih te rekonstrukcije i opremanja postojećih smještajnih kapaciteta Općina Maruševec želi potaknuti poduzetnike u izgradnju dodatnih potrebnih smještajnih kapaciteta i podizanje standarda usluge smještaja koji će rezultirati povećanjem broja noćenja na području Općine Maruševec. Korisnici potpora mogu biti i obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), obrti, mikro, mala i srednja trgovačka društva registrirana za pružanje usluga smještaja na području Općine Maruševec u nekoj od navedenih skupina, a koja ulažu u povećanje smještajnih kapaciteta ili unaprjeđenje kvalitete sadržaja postojećih.

Općina Maruševec potiče i razvoj novih turističkih proizvoda i usluga kao osnove povećanja turističke potrošnje na svom području kroz sufinanciranje troškova razvoja i implementacije novog turističkog proizvoda/usluge doprinijeti valorizaciji prirodnih, kulturnih, gastronomskih, rekreacijskih/društveno zabavnih i drugih turističkih potencijala Općine, mjereno u povećanju turističke potrošnje na području Općine Maruševec.

U svrhu povećanja prepoznatljivosti turističkih i tradicijskih proizvoda te usluga na svom području, Općina Maruševec podupire i organizaciju sajmova i manifestacija regionalnog i inozemnog karaktera kroz sufinanciranje troškova nastupa na sajmovima i manifestacijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu te troškova organizacije sajmova/manifestacija na području Općine Maruševec da bi se povećala turistička posjećenost i potrošnja na području Općine Maruševec.

Općina Maruševec poziva sve zainteresirane da se posjete Internet stranice Općine Maruševec gdje se nalaze svi potrebni dokumenti za prijavu ili da se jave u Jedinstveni upravni odjel za dodatne informacije oko prijava.

Rok za prijavu projekata za sve mjere je 27. lipnja, osim za Mjeru 1.3 (Subvencija troškova pripreme natječajne i projektno tehničke dokumentacije za apliciranje na natječaje za bespovratna sredstva) gdje je podnošenje prijava moguće do 30. studenoga ove godine.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Gradonačelnik Jenkač: Nastavljamo s uređenjem društvenih domova

  U Novom Marofu potpisan je ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji objekta društvenog doma u Gornjem Makojišću. Vrijednost radova je 359.005 kuna s PDV-om. Za navedeni projekt je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sklopljen Ugovor o financiranju temeljem kojeg je utvrđen procijenjeni iznos potpore u iznosu od 200.866,50 kuna. Projekt „Rekonstrukcija društvenog doma u Gornjem Makojišću“ financira se iz tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, […]

  today29/03/2022 174

  0%