play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Maruševec ove godine osigurava “uskrsnice” za veći broj građana

 

Općina Maruševec obavještava umirovljenike i osobe s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine sa svog područja kako će im u povodu nastupajućih uskršnjih blagdana biti isplaćena jednokratna novčana potpora.

Pravo na potporu ostvaruju građani s prebivalištem na području Općine Maruševec, i to:

 • umirovljenici čija ukupna mirovina (domaća i inozemna) iznosi do 350 eura,
 • osobe s invaliditetom kojima je temeljem Rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb priznato pravo na osobnu invalidninu, te
 • primatelji nacionalne naknade za starije osobe.

Općina Maruševec izražava zadovoljstvo što je u mogućnosti i ovom gestom pokazati brigu o starijoj populaciji koja ima mala primanja, a koja je stvarala našu zajednicu i okruženje na koje su svi ponosni. Zbog mnogobrojnih poskupljenja u proteklom vremenu te iz solidarnosti prema starijim stanovnicima Općina Maruševec je ponovno pomakla granicu mirovina sa dosadašnjih 280 na 350 eura, kako bi većem broju građana omogućila isplatu “uskrsnice”.

U Proračunu Općine Maruševec za 2024. godinu osiguran je iznos od 30.000,00 eura za potpore umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine.

Isplata potpora kreće ovoga tjedna na kućnim adresama građana putem službenika Hrvatske pošte.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Cestica objavila Javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja Općine Cestica

  Otvoren je Javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve […]

  today18/07/2024 5

  0%