play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Cestica osigurala preko 12 milijuna 500 tisuća kuna bespovratnih sredstava

Nastavno na odluku o donošenju bespovratnih sredstava, koju je protekli tjedan dobila Općina Cestica za najbolje ocijenjen projektni prijedlog „Jer srce prepoznaje najbolje“, prijavljenog na javni poziv „Promocija zdravlja i prevencija bolesti- faza 2“, gdje je povučeno preko 430.000,00 kuna bespovratnih sredstava, dana 23.03.2022. Općina Cestica potpisala je ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za dva projekta: Rekonstrukcija Dječjeg vrtića – Cestica i rekonstrukcija postojeće građevine javne i društeve namjene – Društveni dom Gornje Vratno.

Navedeni projektni prijedlozi prijavljeni su na Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, koji je objavljen u rujnu prošle godine.

Ukupan iznos projekta dogradnje dječjeg vrtića iznosi 9.394.226,50 kn, dok je iznos sufinanciranja iz EU sredstava 6.419.115,00 kn, a iz proračuna Republike Hrvatske čak 1.132.785,00 kn. Samim time, svoj djeci s područja Općine osigurat će se upis u dječji vrtić, ali i poboljšati uvjeti boravka u dječjem vrtiću.

Ukupan iznos projekta rekonstrukcije društvenog doma Gornje Vratno iznosi 5.330.339,57 kn, dok je iznos sufinanciranja iz EU sredstava 3.930.645,07 kn, a iz proračuna Republike Hrvatske čak 693.643,25 kn. Ovim projektom osigurat će se adekvatna javna infrastruktura i potaknuti razvoj društvenog i kulturnog života na području Općine.

Vrlo je važno istaknuti da su ovi projekti nose dvojako značenje: Od izuzetne su važnosti za razvoj infrastrukture na području Općine, međutim još je važnije to, da će realizacija navedenih projekata poboljšati društveni napredak stanovnika općine.

Odlukama i potpisanim Ugovorima u samo dva tjedna u Općinu Cestica stiglo je preko 12.500.000, 00 kn bespovratnih sredstava.

Općina Cestica ujedno je i Općina koja prednjači s povlačenjem EU sredstava na nacionalnoj razini.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Varaždin potiče građane na uzgoj zdrave hrane

  Grad Varaždin će i ove godine provesti mjeru poticanja građana na uzgoj zdrave hrane za vlastite potrebe dodjelom organskog peletiranog gnojiva vlasnicima i/ili posjednicima prihvatljivog zemljišta pogodnog za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Za ovu mjeru poticanja Grad Varaždin je osigurao ukupno 94.000 kg organskog peletiranog gnojiva. Zainteresirani građani Grada Varaždina mogu već od danas podnijeti prijavu putem online obrasca koji je objavljen na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina. Javni poziv je […]

  today29/05/2024

  0%