play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Cestica osigurala preko 12 milijuna 500 tisuća kuna bespovratnih sredstava

Nastavno na odluku o donošenju bespovratnih sredstava, koju je protekli tjedan dobila Općina Cestica za najbolje ocijenjen projektni prijedlog „Jer srce prepoznaje najbolje“, prijavljenog na javni poziv „Promocija zdravlja i prevencija bolesti- faza 2“, gdje je povučeno preko 430.000,00 kuna bespovratnih sredstava, dana 23.03.2022. Općina Cestica potpisala je ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za dva projekta: Rekonstrukcija Dječjeg vrtića – Cestica i rekonstrukcija postojeće građevine javne i društeve namjene – Društveni dom Gornje Vratno.

Navedeni projektni prijedlozi prijavljeni su na Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, koji je objavljen u rujnu prošle godine.

Ukupan iznos projekta dogradnje dječjeg vrtića iznosi 9.394.226,50 kn, dok je iznos sufinanciranja iz EU sredstava 6.419.115,00 kn, a iz proračuna Republike Hrvatske čak 1.132.785,00 kn. Samim time, svoj djeci s područja Općine osigurat će se upis u dječji vrtić, ali i poboljšati uvjeti boravka u dječjem vrtiću.

Ukupan iznos projekta rekonstrukcije društvenog doma Gornje Vratno iznosi 5.330.339,57 kn, dok je iznos sufinanciranja iz EU sredstava 3.930.645,07 kn, a iz proračuna Republike Hrvatske čak 693.643,25 kn. Ovim projektom osigurat će se adekvatna javna infrastruktura i potaknuti razvoj društvenog i kulturnog života na području Općine.

Vrlo je važno istaknuti da su ovi projekti nose dvojako značenje: Od izuzetne su važnosti za razvoj infrastrukture na području Općine, međutim još je važnije to, da će realizacija navedenih projekata poboljšati društveni napredak stanovnika općine.

Odlukama i potpisanim Ugovorima u samo dva tjedna u Općinu Cestica stiglo je preko 12.500.000, 00 kn bespovratnih sredstava.

Općina Cestica ujedno je i Općina koja prednjači s povlačenjem EU sredstava na nacionalnoj razini.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Kreće uređenje jednog od najznačajnijih arheoloških nalazišta u Europi

  Jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta u Varaždinskoj županiji, Hrvatskoj, ali i ovom dijelu Europe sasvim sigurno je špilja Vindija. Iako se dugi niz godina pričalo o njezinom uređenju i primjerenoj zaštiti, ozbiljan iskorak napravila je ova općinska vlast na čelu s načelnicom Sanjom Kočet, a dodatan uskoro slijedi. Naime, jedan od ključnih projekata koje obuhvaća Plan razvoja Varaždinske županije do 2027. godine upravo je špilja Vindija, kojoj i Općina Donja […]

  today01/02/2023 4

  0%