play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Promo

Okviri kreveta, tj. na što treba skrenuti pažnju pri odabiru?

today13/10/2021 62

Background

Sponzorirani članak

Okviri kreveta, odnosno veličina prije svega

Ključni aspekt pri donošenju odluke o izboru je, naravno, veličina konstrukcije, što će utjecati na to koji će madrac poslije biti kupljen. U slučaju namještaja za dvije osobe, najmanji madraci su široki oko 120 cm, iako neće uvijek biti udobni. Stoga stručnjaci savjetuju da okviri kreveta za 2 osobe trebaju biti široki oko 160 cm, naravno, ako veličina spavaće sobe to dopušta.

Ovo je značajan problem, osobito pri kupnji kreveta za dijete ili stariju osobu, jer previsok komad namještaja jednostavno može biti neugodan ili čak opasan pri ustajanju.

Praktičnost? Itekako je važna

Već znamo koje su dimenzije optimalne – posebno u pogledu širine – zašto je ovo pitanje toliko važno. Međutim, ne treba zaboraviti na praktičnost jer se pokazalo da okvir može dodatno funkcionirati kao rezervni pretinac, npr. za posteljinu. Ovo rješenje bit će savršeno, osobito u malim kućama i stanovima, gdje svaki takav prostor gotovo vrijedi zlata. Stoga, ako imate mali prostor, svakako je vrijedno odabrati iz asortimana okvira s pretincima ili ladicama.

Naravno, možete i bez njih, jer u ponudama mnogih trgovina postoje klizne kutije ispod kreveta, što također može biti dobro rješenje. Međutim, nisu uvijek toliko praktični da se vrijedi odlučiti na njih.

Kao što vidite, pri odabiru okvira ključna je veličina i praktičnost ove vrste konstrukcije. Naravno, ne možete zaboraviti na estetiku, jer je u slučaju sobe poput spavaće također to važno.

Okviri kreveta od različitih materijala dostupni su na tržištu. Jedan od najskupljih modela izrađen je od drveta, osobito hrasta i mahagonija. Okvir od bukve također bi trebao poslužiti mnogo godina. Okviri od bora, jasena i breze nešto su jeftiniji. Puno drvo prikladno je za klasične konstrukcije i moderne dizajne. Pravilnom impregnacijom okvir je zaštićen od vlage. Drvo je otporno na ogrebotine i lako se održava čistim. Pojedini dijelovi okvira međusobno su povezani, na primjer vijcima od kvalitetnog metala. Zahvaljujući tome, ako je potrebno, krevet se može odvrnuti i lako transportirati.

Ako želite imati veliki izbor uzoraka i boja našeg kreveta, razmislite o kupnji tapeciranog okvira. Presvlake mogu biti izrađene od prirodne kože i sintetičkih materijala. U potonjem slučaju, modeli su dostupni u širokom rasponu tekstura, uzoraka i boja. Okvir možemo uskladiti s dekorom spavaće sobe. Ovi su modeli, osobito kad odabiremo prošiveni materijal, ugodni na dodir. Mekani presvlake štite od teških ozljeda, na primjer djeteta koje posrne i udari u okvir. Prilikom odabira tapeciranog modela moramo uzeti u obzir da će se okvir teže očistiti od drvenog ili metalnog kreveta. Materijal može upiti prašinu, a može se teško osušiti ako se prolije tekućinom. Tapecirani okviri relativno se lako oštećuju, gubeći lijep izgled.

Written by: Marko Plantić

Rate it

Previous post

Varaždin

Grad Varaždin uvodi participativni proračun za djecu i mlade

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u utorak je uz predsjednika Odbora za mlade Gradskog vijeća Lovru Lukavečkog u Gradskoj vijećnici održao konferenciju za novinare povodom uvođenja participativnog proračuna za djecu i mlade. Konferenciji je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić. Odbor za mlade Gradskog vijeća na svojoj posljednjoj sjednici koja se održala u subotu, 9. listopada predložio je da se u proračunu Grada Varaždina osiguraju sredstva […]

today13/10/2021 17