play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Okviri kreveta, tj. na što treba skrenuti pažnju pri odabiru?

Sponzorirani članak

Okviri kreveta, odnosno veličina prije svega

Ključni aspekt pri donošenju odluke o izboru je, naravno, veličina konstrukcije, što će utjecati na to koji će madrac poslije biti kupljen. U slučaju namještaja za dvije osobe, najmanji madraci su široki oko 120 cm, iako neće uvijek biti udobni. Stoga stručnjaci savjetuju da okviri kreveta za 2 osobe trebaju biti široki oko 160 cm, naravno, ako veličina spavaće sobe to dopušta.

Ovo je značajan problem, osobito pri kupnji kreveta za dijete ili stariju osobu, jer previsok komad namještaja jednostavno može biti neugodan ili čak opasan pri ustajanju.

Praktičnost? Itekako je važna

Već znamo koje su dimenzije optimalne – posebno u pogledu širine – zašto je ovo pitanje toliko važno. Međutim, ne treba zaboraviti na praktičnost jer se pokazalo da okvir može dodatno funkcionirati kao rezervni pretinac, npr. za posteljinu. Ovo rješenje bit će savršeno, osobito u malim kućama i stanovima, gdje svaki takav prostor gotovo vrijedi zlata. Stoga, ako imate mali prostor, svakako je vrijedno odabrati iz asortimana okvira s pretincima ili ladicama.

Naravno, možete i bez njih, jer u ponudama mnogih trgovina postoje klizne kutije ispod kreveta, što također može biti dobro rješenje. Međutim, nisu uvijek toliko praktični da se vrijedi odlučiti na njih.

Kao što vidite, pri odabiru okvira ključna je veličina i praktičnost ove vrste konstrukcije. Naravno, ne možete zaboraviti na estetiku, jer je u slučaju sobe poput spavaće također to važno.

Okviri kreveta od različitih materijala dostupni su na tržištu. Jedan od najskupljih modela izrađen je od drveta, osobito hrasta i mahagonija. Okvir od bukve također bi trebao poslužiti mnogo godina. Okviri od bora, jasena i breze nešto su jeftiniji. Puno drvo prikladno je za klasične konstrukcije i moderne dizajne. Pravilnom impregnacijom okvir je zaštićen od vlage. Drvo je otporno na ogrebotine i lako se održava čistim. Pojedini dijelovi okvira međusobno su povezani, na primjer vijcima od kvalitetnog metala. Zahvaljujući tome, ako je potrebno, krevet se može odvrnuti i lako transportirati.

Ako želite imati veliki izbor uzoraka i boja našeg kreveta, razmislite o kupnji tapeciranog okvira. Presvlake mogu biti izrađene od prirodne kože i sintetičkih materijala. U potonjem slučaju, modeli su dostupni u širokom rasponu tekstura, uzoraka i boja. Okvir možemo uskladiti s dekorom spavaće sobe. Ovi su modeli, osobito kad odabiremo prošiveni materijal, ugodni na dodir. Mekani presvlake štite od teških ozljeda, na primjer djeteta koje posrne i udari u okvir. Prilikom odabira tapeciranog modela moramo uzeti u obzir da će se okvir teže očistiti od drvenog ili metalnog kreveta. Materijal može upiti prašinu, a može se teško osušiti ako se prolije tekućinom. Tapecirani okviri relativno se lako oštećuju, gubeći lijep izgled.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pripremljen bogat program povodom Dana Općine Trnovec Bartolovečki

  Općina Trnovec Bartolovečki slavi svoj dan. Tim je povodom pripremljen bogat program u kojem će brojni mještani moći pronaći nešto za sebe, od najmlađih do nešto starijih, a organizirane su i edukativne te eko akcije. Naime, najprije će se u petak, 19. travnja, održati nekoliko edukativnih događanja, i to u 13 sati vježba civilne zaštite „Potres 2024” kod zgrade Općine, zatim u 17 sati edukacija o prevenciji bolesti dijabetesa i […]

  today18/04/2024 5

  0%