play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Oformljena Zajednica sportskih udruga Općine Trnovec Bartolovečki

Sportske udruge koje djeluju na području Općine Trnovec Bartolovečki oformile su Zajednicu sportskih udruga Općine Trnovec Bartolovečki, krovnu sportsku instituciju koja će brinuti o sportu, sportašima i razvoju sporta i rekreacije.

 

Ova sportska organizacija za cilj ima poticanje i promicanje sporta, unutar kojeg i sporta mlađih uzrasnih kategorija, zatim skrb o sportašima i sportskim objektima, kao i pripremu programa javnih potreba u sportu i njegovu provedbu.

 

Na osnivačkoj skupštini Zajednice za predsjednika je izabran Stjepan Mikulčić te još šestero članova Izvršnog odbora – Velimir Šagi, Mario Milak, Tatjana Maslić, Vlado Sever, Mario Kraus te Sandro Špiranec.

 

Nakon izbora Mikulić je zahvalio na povjerenju da vodi Zajednicu.

 

– Nadam se dobroj suradnji i mislim da svi zajedno možemo donositi odluke u interesu sporta i mladih sportaša općine. Najavljujem skoru sjednicu Izvršnog odbora, kojem je prioritet odrediti kriterije prema kojima će se raspodijeliti financijska sredstva za funkcioniranje sportskih klubova na području općine – najavio je novoizabrani predsjednik.

Uz Izvršni odbor izabran je i Nadzorni odbora kojem je predsjednik Željko Novak, a članovi Zdravko Stanša i Danijel Kolonić.

 

Punu podršku okupljanja sportaša dala je i načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković.

 

– Na našem području djeluje više sportskih klubova, a neki od njih imaju višedesetljetnu tradiciju. Ti klubovi okupljaju mlade i uz samo bavljenje sportom nude zajedništvo i druženje. Želimo, osobito za mlade ljude, da se bave sportom. A djelovanje klubova sada će biti potpomognuto i od Zajednice sportskih udruga, koja će ih okupljati. Općinska uprava prepoznala je rad ljudi u klubovima, čiji rad podupire, a nastavit će potporu i kroz djelovanje Zajednice. Potpora aktivnostima kojima je cilj zdrav život vidljiva je i kroz naša ulaganja u dječja igrališta i sportske terene te rad sportskih udruga – naglasila je načelnica Vitković.

Na osnivačkoj Skupštini bio je i predsjednik Općinskog vijeća Dalibora Jurak koji je kazao da je osnivanje Zajednice korak naprijed u razvoju sporta na području općine posebice kada su u pitanju mlade osobe kojima je poručio da se što više bave sportom

 

Inače, ma području Općine Trnovec Bartolovečki djeluju dva nogometna kluba, „Trnje“ u Trnovcu i „Mladost“ u Šemovcu, Rukometni klub „Trnovec, dva stolnoteniska kluba u Žabniku – „MGK-Drava“ i „Visia“, te Boksački klub „Thor” u Bartolovcu. Svi klubovi imaju svog predstavnika u Izvršnom odboru.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
  • PLAYLISTA
  • Razno

    Žetvom u Kučanu proslavljen upis varaždinske heljde na sortnu listu Republike Hrvatske

    Na oranicama OPG-a Pocedulić u Kučanu Gornjem danas je upriličena žetva varaždinske heljde, čime je proslavljen veliki uspjeh. Varaždinska heljda je nakon osam godina upisana na sortnu listu Republike Hrvatske, a time je postala čuvana sorta na nacionalnoj razini. „Ovo je značajan dan, ne samo zato što su žetva i ubiranje plodova završetak cjelokupnog ciklusa u proizvodnji, nego smo varaždinsku heljdu uspjeli upisati na nacionalnu sortnu listu. Do ovog uspjeha […]

    today30/10/2021 13