play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održano Prvenstvo Republike Hrvatske u latino-američkim plesovima

Državno prvenstvo u Koprivnici ostat će zlatnim slovima urezano u povijest Plesnog kluba Takt Varaždin jer su ostvarili dosad najbolje rezultate u povijesti i doslovno dominirali u većini natjecateljskih kategorija u kojima su nastupili.

Osvojili su 7 naslova državnih prvaka/prvakinja i 7 zlatnih medalja, 4 naslova državnih viceprvaka/viceprvakinja i 4 srebrne medalje te 3 brončane medalje. U apsolutnoj/open solo kategoriji osvojili su još 3 zlatne medalje, 2 srebrne i 1 brončanu medalju. Prema ukupnom broju osvojenih medalja Plesni klub Takt Varaždin je drugu godinu zaredom najuspješniji klub u Republici Hrvatskoj na Prvenstvu Republike Hrvatske u latinsko-američkim plesovima.

U najmlađoj uzrastnoj kategoriji (djevojke do 9 godina starosti) u solo dijelu natjecanja nastupila je Dora Dumešić. Dori je ujedno ovo bilo i prvo ikad plesno natjecanje u Hrvatskom sportskom plesnom savezu te predstavljajući Plesni klub Takt Varaždin. Dora je osvojila 1. mjesto i naslov državne prvakinje za kategoriju mlađih osnovaca za 2021. godinu te 1. mjesto u open solo kategoriji ostavljajući iza sebe natjecateljice sa mnogo više iskustva te sa sudjelovanjem na prethodnim državnim prvenstvima.

U kategoriji osnovaca (djevojke 10 i 11 godina) starosne dobi uzelisu sve što se moglo uzeti u open solo kategoriji. Od 15 djevojaka u natjecanju djevojke iz kluba uzele su zlato, srebro i broncu. Karolina Bogović osvojila je zlatnu medalju, Anja Strelec uzela je srebrnu medalju, a Emili Šobak brončanu medalju. U poretku državnog prvenstva najbolja je bila Emili Šobak te je zasluženo osvojila naslov državne prvakinje za kategoriju osnovaca za 2021. godinu. U kategoriji mlađe mladeži (djevojke 12 i 13 godina) odlično su klub predstavljale Natali Franolić, Ema Žalac, Elena Majcen i Linda Šoštarek.

U konkurenciji 32 prijavljene djevojke sve naše djevojke odlično su plesale te se plasirale u gornji dio poretka plasmanom u polufinale. Linda Šoštarek postigla je izvanredan rezultat osvajanjem 2. mjesta i srebrne medalje u apsolutnoj/open solo kategoriji.

U kategoriji mladeži (djevojke 14 i 15 godina) klub su predstavljale su Ela Alibašić, Eni Kočet i Marta Majcen. U velikoj konkurenciji 39 prijavljenih djevojaka sve predstavnice kluba ponovno su završile u gornjem dijelu poretka već samim plasmanom u polufinale. Posebno su oduševile svojim plesom i vrhunskom izvedbom Eni Kočet koja je doplesala do odličnog 3.mjesta i brončane medalje te Marta Majcen osvajanjem naslova državne prvakinje za kategoriju mladeži za 2021. godinu i zlatne medalje. U kategoriji mladeži (dečki 14 i 15 godina) predstavljao nas je Gabriel Novotny koji je sigurnim plesnim koracima doplesao do 1. mjesta i zlatne medalje u apsolutnoj/open kategoriji.

U kategoriji starije mladeži (djevojke 16, 17 i 18 godina) nastupile su Nika Plantak i Ema Biškup. Nika Plantak doplesala je do izvrsnog 4. mjesta i ostala tik do medalje, dok je Ema Biškup izvrsnom izvedbom u svih 5 latinsko-američkih plesova osigurala zlatnu medalju i naslov državne prvakinje za kategoriju starije mladeži za 2021. godinu.

U kategoriji under21 (djevojke mlađe od 21 godinu) nastupile su Nika Plantak, Danijela Bodružić i Ema Biškup. Ponovno su naše solo djevojke oduševile i završile pri samo vrhu ukupnog poretka. Nika Plantak osvojila je izvrsno 4. mjesto, Danijela Bodružić brončanu medalju, a Ema Biškup popela se na najvišu stepenicu osvajanjem druge zlatne medalje i svog drugog naslova državne prvakinje za 2021. godinu za kategoriju under21.

U kategoriji odraslih (djevojke starije od 19 godina) predstavljala nas je Danijela Bodružić koja je izvrsnom izvedbom jednako tako doplesala do svoje druge medalje na ovom državnom prvenstvu. Ovoga puta to je bila srebrna medalja sa kojom ide i naslov državne viceprvakinje za kategoriju odraslih za 2021. godinu.

U kategoriji plesnih parova klub je imao predstavnike u kategoriji osnovaca, mladeži i kategoriji veterana 1. I ovdje smo doplesali do vrhunskih rezultata.

U kategoriji osnovaca (plesni parovi 10 i 11 godina) nastupili su Matej Bolšec i Karolina Bogović te Ivan Pilinger i Anja Strelec. Ivan Pilinger i Anja Strelec prošlogodišnji su državni prvaci iz kategorije mlađih osnovaca, a Mateju Bolšecu i Karolini Bogović ovo je bio prvi nastup na državnom prvenstvu. Ivan i Anja osvojli su srebrnu medalju i naslov državnih viceprvaka u kategoriji osnovaca za 2021. godinu, dok su Matej i Karolina u svojem tek drugom zajedničkom nastupu na plesnom natjecanju doplesali do brončane medalje na državnom prvenstvu.

U kategoriji mladeži nastupili su Marino Bruža Habek i Iva Friščić, Gabriel Novotny i Linda Šoštarek te Luka Gladović i Elena Majcen. U ovoj kategoriji usprkos izvrsnoj izvedbi natjecatelja Plesni klub Takt Varaždi nije uspio dalje od polufinala jer je konkurencija bila žestoka.

U kategoriji Veterani 1 Vlado Kopčić i Ivana Matić doplesali su do još jedne srebrne medalje i naslova državnih viceprvaka u kategoriji veterani 1 za 2021. godinu. Time su potvrdili prošlogodišnji rezultat, nastavili kontinuitet te im želimo da se u budućnosti popnu na najvišu stepenicu prilikom proglašenja pobjednika.

Sa parova prelazimo na grupe i formacije u kojima smo jednako tako imali svoje predstavnike.

Najmlađa plesna skupina PK Takt naziva se Sparkles te se natjecala u kategoriji osnovaca (djevojke 10 i 11 godina). Članice grupe Sparkles Karolina Bogović, Emili Šobak, Anja Strelec i Dora Dumešić osvojile su zlatnu medalju i naslov državnih prvakinja za 2021. godinu.

Plesna skupina PK Takt pod nazivom Diamonds natjecala se u kategoriji mladeži (djevojke 14 i 15 godina). Članice grupe Diamonds su Marta Majcen, Eni Kočet, Linda Šoštarek i Ema Žalac. Djevojke su osvojile srebrnu medalju i naslov državnih vicprvakinja za 2021. godinu.

Plesna skupina PK Takt pod nazivom Angels natjecala se u kategoriji mix age (miješana starosna dob članica). Članice grupe Ema Biškup, Nika Plantak, Ela Alibašić, Ema Žalac i Elena Majcen osvojile su zlatnu medalju i naslov državnih prvakinja za 2021. godinu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Školska godina počinje tjedan dana kasnije

  Nakon što je prije nekoliko dana pokrenuta inicijativa za odgodom početka nastave u novoj školskoj godini, inicijativa je dobila i službeni epilog. Naime, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković je nakon sastanka s predstavnicima županija, općina i gradova u Sisku objavio da će nova školska godina u cijeloj Hrvatskoj početi 9. rujna, umjesto ranije planiranog 2. rujna. Odluka je usuglašena s Ministarstvom obrazovanja, a novi službeni kalendar školske godine bit će […]

  today10/07/2024 20

  0%