play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Vinica

U prisustvu mnogobrojnih gostiju i uzvanika, općinskih vijećnika, predstavnika udruga, gradonačelnika i načelnika te predstavnika javne vlasti, gospodarstva kao i dobitnika općinskih javnih priznanja, u četvrtak, 21. travnja, povodom dana Općine Vinica održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica.

Sjednica je započela himnom Republike Hrvatske u izvođenju zbora Osnovne škola Vinica nakon čega je voditeljica pozdravila prisutne goste i uzvanike te pozvala na odavanje počasti minutom šutnje preminulim stanovnicima Općine Vinica te svim braniteljima.

Nakon predsjednika Općinskog vijeća Predraga Štromara koji se osvrnuo na uspješan rad Općinskog vijeća na dobrobit svih građana, prisutnim se gostima obratio načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec prof., zahvalio se prisutnima na dolasku te se osvrnuo se na bogatu povijest Vinice, sadašnjost i planove za budućnost.

Dodijeljene su novčane nagrade najuspješnijim studentima s područja Općine Vinica, studentici Paoli Majer i Nevenu Bolteku, čiju nagradu je preuzela njegova majka Dragica Boltek.

Na sjednici su dodijeljena i javna priznanja Općine Vinica. Nagrada za životno djelo, posthumno je dodijeljena Marijanu Kostanjevcu, dugogodišnjem načelniku Općine Vinica, a nagradu je supruzi Boženi uručila Nadica Dreven Budinski, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića te župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka. Načelnik i predsjednik Općinskog vijeća uručili su još nagradu za iznimna dostignuća udruzi mladih UMAMI Vinica te nagradu za doprinos ugledu i promicanju Općine Vinica Perici Kostanjevcu.

U nastavku sjednice prisutnima su se u ime gostiju obratili izv.prof.dr.sc. Mario Kasović, predsjednik Hrvatskog triatlonskog saveza i profesor na Kineziološkom fakultetu, Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica u ime načelnika općina, Neven Bosilj, gradonačelnik grada Varaždina u ime gradonačelnika varaždinske županije, mr.sc. Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski u ime predsjednika Hrvatskog sabora i župana Varaždinske županije, načelnik susjedne Općine Petrijanec kao izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske. Sve prisutne pozdravio je Daniel Grbić, načelnik prijateljske Općine Vinodolske.

Svečanu sjednicu u kulturno – umjetničkom dijelu programa nastupom su upotpunili Marko Gerbus i Danijel Hrgar, profesori glazbe s područja Općine Vinica.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Održana Smotra dječjeg dramskog stvaralaštva na kajkavskom narječju – VINKAJČEK 2023.

  U petak, 21. travnja održana je 1. Smotra dječjeg dramskog stvaralaštva na kajkavskom narječju „Vinkajček 2023.“. Na smotri su nastupili mališani iz šest dječjih vrtića: Dječji vrtić Bambi Sračinec, Dječji vrtić Ivančice Ivanec, Dječji vrtić Zibeljko Bednja, Dječji vrtić Zeko Cestica, Dječji vrtić Čarolija Maruševec te organizator Dječji vrtić Vinica. Smotra je održana u organizaciji zamjenice ravnateljice Dječjeg vrtića Vinica Ksenije Humek te odgojiteljica iz Dječjeg vrtića Vinica, a pod […]

  today28/04/2023 44

  0%