play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana svečana sjednica povodom Dana Općine Vinica

U prisustvu mnogobrojnih gostiju i uzvanika, općinskih vijećnika, predstavnika udruga, gradonačelnika i načelnika te predstavnika javne vlasti, gospodarstva kao i dobitnika općinskih javnih priznanja, u četvrtak, 21. travnja, povodom dana Općine Vinica održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica.

Sjednica je započela himnom Republike Hrvatske u izvođenju zbora Osnovne škola Vinica nakon čega je voditeljica pozdravila prisutne goste i uzvanike te pozvala na odavanje počasti minutom šutnje preminulim stanovnicima Općine Vinica te svim braniteljima.

Nakon predsjednika Općinskog vijeća Predraga Štromara koji se osvrnuo na uspješan rad Općinskog vijeća na dobrobit svih građana, prisutnim se gostima obratio načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec prof., zahvalio se prisutnima na dolasku te se osvrnuo se na bogatu povijest Vinice, sadašnjost i planove za budućnost.

Dodijeljene su novčane nagrade najuspješnijim studentima s područja Općine Vinica, studentici Paoli Majer i Nevenu Bolteku, čiju nagradu je preuzela njegova majka Dragica Boltek.

Na sjednici su dodijeljena i javna priznanja Općine Vinica. Nagrada za životno djelo, posthumno je dodijeljena Marijanu Kostanjevcu, dugogodišnjem načelniku Općine Vinica, a nagradu je supruzi Boženi uručila Nadica Dreven Budinski, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića te župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka. Načelnik i predsjednik Općinskog vijeća uručili su još nagradu za iznimna dostignuća udruzi mladih UMAMI Vinica te nagradu za doprinos ugledu i promicanju Općine Vinica Perici Kostanjevcu.

U nastavku sjednice prisutnima su se u ime gostiju obratili izv.prof.dr.sc. Mario Kasović, predsjednik Hrvatskog triatlonskog saveza i profesor na Kineziološkom fakultetu, Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica u ime načelnika općina, Neven Bosilj, gradonačelnik grada Varaždina u ime gradonačelnika varaždinske županije, mr.sc. Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski u ime predsjednika Hrvatskog sabora i župana Varaždinske županije, načelnik susjedne Općine Petrijanec kao izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske. Sve prisutne pozdravio je Daniel Grbić, načelnik prijateljske Općine Vinodolske.

Svečanu sjednicu u kulturno – umjetničkom dijelu programa nastupom su upotpunili Marko Gerbus i Danijel Hrgar, profesori glazbe s područja Općine Vinica.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije dobio vozilo za velike i masovne nesreće

  Zahvaljujući donaciji Dubravke Hoić i mr.sc. Dubravka Hoića te tvrtke Calzedonia Hrvatska d.o.o. vozilo Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije opremljeno je za velike i masovne nesreće. Riječ je o trećem takvom vozilu u Hrvatskoj, a vrijednost donirane opreme iznosi 230 tisuća kuna. Ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec zahvalio se tvrtki Calzedonia na donaciji istaknuvši kako je njihova pomoć nemjerljiva. „Iza sebe imamo jednu […]

  today23/11/2022 151

  0%