play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec

Jučer je u parku Velika graba održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec, u sklopu proslave Dana Miholja. Na sjednici su prisustvovali mnogobrojni uzvanici, među kojima saborski zastupnici, državni tajnici, župan Varaždinske županije, gradonačelnici i općinski načelnici, predstavnici institucija i udruga te gospodarstvenici. Prije sjednice izaslanstva Općinskog vijeća i udruge branitelja položila su vijence i upalila svijeće na grobljima i spomen obilježjima u Svibovcu Podravskom i Sračincu.

Na početku svečanosti okupljenima se obratio Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec, koji se ukratko osvrnuo na godinu iza nas. Ona je bila izazovna, ponajprije zbog koronavirusa, ali epidemija nije spriječila općinsku vlast da realizira mnoge projekte i započne nove.

Malo promijenjeni protokol nastavljen je dodjelom javnih priznanja. Najemotivniji dio bila je dodjela priznanja hrvatskim braniteljima Vukovara, sudionicima bitke za Vukovar koja se odvijala prije 30 godina. Tako su općinska priznanja dodijeljena Nedeljku Lukačeku, Branku Henčiću, Zlatku Ladiću, Tomici Horvatu, Andreju Drožđeku, Zdravku Flajšmanu, Draženu Buniću, Marijanu Kolednjaku, Siniši Brkinjaču, Zoranu Križancu, Damiru Laljeku, Anđelku Liberu, Stjepanu Jambrišku, Damiru Križmariću, Draženu Gazdeku, Rajku Horvatu, Danijelu Horvatu, Darku Vilaju i Andreju Golubu. U ime dobitnika priznanja okupljenima se obratio Siniša Brkinjač, koji je istaknuo važnost bitke za Vukovar u našoj povijesti i zahvalio Općinskom vijeću da nije zaboravilo svoje mještane koji su se borili za našu slobodu.

Sjednica je nastavljena dodjelom priznanja za izuzetno zalaganje i ostvarene rezultate najboljim učenicima osnovne škole Sračinec, koji su od 1. do 8. razreda imali odličan uspjeh 5,0. Ariana Martinec, Leona Juriša, Dorian Habulan i Larisa Topolovec dobitnici su priznanja uz koje je dodijeljena i novčana nagrada u iznosu od 1.000 kuna.

Dodijeljena su i priznanja za ostvarene rezultate i doprinos u promicanju Općine Sračinec, a dobili su ih Lana Drožđek, Tomislav Krobot, Leona Juriša, Vladimir Flegar, Terezija Flegar i Marijan Liber. Za 20 godina neprekinutog rada i djelovanja obrta na području Općine Sračinec nagrađen je Zajednički zidarski obrt Križanec, vl. Miroslav Križanec, Matija Križanec i Marko Križanec.

Priznanje za životno djelo posthumno je dodijeljeno Rudolfu Kiriću.

U nastavku sjednice prikazan je film o projektima realiziranim u protekloj godini. „Veseli me da smo ovu svečanu sjednicu održali ovdje, u parku Velika graba koji je samo jedan od projekata realiziranih u proteklih godinu dana. Naš proračun govori sam za sebe – realizirano je 43 milijuna kuna investicija, od čega je najveća ona rekonstrukcije nerazvrstanih cesta. Poslije aglomeracije prolazimo ulicu po ulicu i temeljito ih uređujemo – ceste, staze, prostor za zelenilo, svaka kuća dobiva asfaltirani prilaz, radimo “slijepe” priključke i za neizgrađene parcele, sve da bi nam ceste ostale što duže u izvornom stanju. Naš je plan vrlo ambiciozan, ali se ostvaruje – realizirat ćemo obnovu nerazvrstanih cesta u jednoj godini. Uredili smo dječja igrališta, dva malonogometna igrališta s umjetnom travom, investirali smo u ekološku LED rasvjetu uz državnu i županijsku cestu, radimo na dovođenju optičkog Internet priključka u svako kućanstvo. Doživljavamo veliki interes za doseljavanje u našu općinu, kad i interes za izgradnju poslovnih objekata. Tako smo u proteklom vremenu prihodovali gotovo četiri milijuna kuna od prodaje parcela u našem vlasništvu. Naša je gospodarska zona rasprodana, a slična je situacija i sa stambenom zonom. U budućnosti se želimo priključiti ITU projektu u suradnji s gradom Varaždinom, posebno moram istaknuti odličnu suradnju s gradonačelnikom Bosiljem. Treba nam nova sportska dvorana osnovne škole Sračinec i dodatan prostor za učionice. Znamo da našu školu i vrtić pohađaju i mnogobrojna djeca iz Hrašćice, mjesta u sklopu grada Varaždina. Jednake uvjete želimo i za našu djecu u Područnoj školi Svibovec Podravski” – rekao je između ostalog načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

 

Na kraju sjednice prigodnim se riječima okupljenima obratio saborski zastupnik Predrag Štromar te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Lepoglavi održana izborna sjednica Skupštine LAG-a Sjeverozapad

    U Domu kulture u Lepoglavi u srijedu, 20. rujna, održana je izborna sjednica Skupštine Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad. Na sjednici je za predsjednika LAG-a ponovo izabran Marijan Škvarić, u sastav LAG-a Sjeverozapad učlanjena je Općina Gornji Kneginec, a članovi Skupštine usvojili su i Lokalnu razvojnu strategiju za novo programsko razdoblje do 2027. godine.   Članovi Skupštine, predstavnici civilnog, javnog i gospodarskog sektora, jednoglasno su usvojili odluku o učlanjenju […]

  today22/09/2023 1

  0%