play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec

Povodom Dana Općine Sračinec održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec, a prilika je to da se rezimiraju projekti na području Općine unatrag godinu dana, ali i da se najave novi.

Predsjednik Općinskog Vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić koji je između ostalog istaknuo kako će brzi Internet uskoro pokriti cijelo područje općine.

-Ispred nas je pokretanje općine Sračinec u turističkom smislu, uskoro kreće projekt kroz koji ćemo našu Dravu približiti mještanima i turistima, koji će moći uživati u mnogobrojnim sportskim i rekreativnim aktivnostima na Dravi. Ovim putem zahvaljujem svim vijećnicama i vijećnicima Općinskog vijeća kroz sve ove godine, načelnicima koji su u razvoj općine ugradili dio sebe, pročelniku i djelatnicima Općine Sračinec na predanom radu, jer samo zajednički možemo učiniti da nam Svibovec Podravski i Sračinec budu još bolja mjesta za život -rekao je Lukačić.

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec u svojem je izlaganju istaknuo kako su iza općinske vlasti mnogobrojni projekti, od aglomeracije, uređenja cestovne infrastrukture i svega što je vidljivo svakom stanovniku i posjetitelju Svibovca Podravskog i Sračinca.

-Od većih projekata koji su pred nama, tu je ponovna dogradnja dječjeg vrtića, jer ono čime se ponosimo je velik interes za život u našoj općini. U protekle četiri godine izdano je gotovo 200 građevinskih dozvola za gradnju u općini Sračinec, što je dokaz da smo zanimljivi za život, da nudimo standard grada, uz prednosti života u manjem mjestu. Pozdravljamo odluku Vlade Republike Hrvatske da nam pomogne u sufinanciranju predškolskog odgoja, na čemu smo kao stranka inzistirali prilikom ulaska u koaliciju na državnoj razini. Pred nama su i dva velika projekta, kružni tok na ulasku u Hrašćicu, gdje se trenutno stvaraju velike gužve u prometnim špicama, te ono što će razveseliti svakog stanovnika Sračinca, brza cesta koja će izmaknuti tranzitni promet iz našeg mjesta – rekao je Novoselec.

Na svečanoj sjednici bili su mnogobrojni uvaženi gosti i dužnosnici, a među njima i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

– Čestitam općinskom vodstvu na svim ovim sjajnim rezultatima. U proteklih godinu dana bilo je puno investicija i realiziranih projekata, a Varaždinska županija i ustanove pod našim upravljanjem ovdje su odradile mnogobrojne poslove. Prije nekoliko mjeseci bili smo u Sračincu s ministricom turizma, vezano za potencijal Drave i adrenalinski turizam. Ovdje se iz godine u godinu vidi napredak i to nas veseli, no veseli nas i budućnost, naime uskoro se očekuje završetak projekta brze ceste, koja će oteretiti Sračinec gustog prometa koji se trenutno odvija kroz naselje – rekao je župan Stričak.

Najsvečaniji dio sjednice bila je dodjela priznanja prvim načelnicima Općine Sračinec, članovima poglavarstva i općinskog vijeća te prvom tajniku Općine u vrijeme osnutka Općine Sračinec. Tako su priznanja dodijeljena Stjepanu Darabušu, Stjepanu Križancu, Juraju Rojcu, Josipu Crnčecu, Ljubomiru Majdovu, Andriji Leskovaru, Franji Drožđeku, Miljenku Kovačiću, Zlatku Ladiću, Marijanu Videcu, Stjepanu Hercegu, Ivanu Liberu, Josipu Mežnariću, Branku Crnčecu, Stjepanu Levaniću, Dragutinu Flegaru, Andriji Kosu i Vladimiru Stolniku koji se prigodno prisjetio prvih dana djelovanja Općine Sračinec i zahvalio na dodijeljenom priznanju.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Župan Stričak i načelnica Vitković obišli škole u Šemovcu i Trnovcu u koje su u proteklom razdoblju uložena značajna sredstva

  Povodom završetka školske godine, Osnovna škola Šemovec u četvrtak je bila domaćin Jumicara, edukacije pod nazivom „Program prometne kulture za najmlađe”, na kojoj su se, osim domaćina, okupili i učenici osnovnih škola u Šemovcu, Trnovcu, Jalžabetu i Knegincu. Osim toga, u posjet općini tom je prilikom stigao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je zajedno s načelnicom Općine Trnovec Bartolovečki Vericom Vitković i ravnateljicama osnovnih škola u Šemovcu i […]

  today21/06/2024 1

  0%