play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana se 2. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina

Uz gradonačelnika Nevena Bosilja i zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića, sjednici su nazočili Zdravka Grđan, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, Vladimir Cecelja, ovlašten za obavljanje poslova načelnika Policijske postaje Varaždin, Dejan Piskač, načelnik Postaje prometne policije Varaždin, Zdravko Pintarić, predsjednik Županijskog suda u Varaždinu, Karmela Sotošek predsjednica Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, Mario Stančić, predsjednik Kolegija ravnatelja osnovnih škola Varaždin, Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina, Danijela Vusić, privremena pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Vlado Podbrežnički, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo i Marijana Cindrić, viša savjetnica u Upravnom odjelu za gradnju i komunalno gospodarstvo Grada Varaždina.

 

Gradonačelniku je prezentirano izvješće o stanju u prometu na području Grada Varaždina u prvom tromjesečju 2022. godine kao i opće stanje kriminaliteta.

Na nedavno održanom sastanku gradonačelnika Nevena Bosilja s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova postignut je dogovor da će se provesti javna nabava za dvije kamere za nadzor brzine kretanja motornih vozila koje bi se zatim postavile u Ulici Krešimira Filića i Ulici Ante Starčevića. Također, u dogovoru s Hrvatskim cestama bit će postavljena kamera na Dravskom mostu prema Međimurju. Na pješačkim prijelazima u Koprivničkoj ulici, za dodatnu sigurnost građana, postavit će se led rasvjeta.

 

U prva tri mjeseca ove godine ne bilježe se događaji koji bi značajno utjecali na sigurnost građana u gradu i prigradskim naseljima Grada Varaždina. Jedan od problema koji je istaknut na sastanku jest prosjačenje u samom centru Varaždina. Policijski službenici će, sukladno raspoloživim resursima, izvršiti pojačane obilaske s naglaskom na gradski centar, posebice u dane vikenda i nadolazećih blagdana te u prijepodnevnim satima, kada su pune terase ugostiteljskih objekata. Gradonačelnik je preuzeo obavezu da zajedno s županom Anđelkom Stričakom pokuša riješiti problem vezan uz prihvatni centar maloljetnih prekršitelja kako bi se olakšalo i ubrzalo policijsko postupanje.

Vezano uz problematiku krađa bicikala, evidentirano je da se broj otuđenih bicikla na području Grada uvelike smanjuje – s 240 evidentiranih krađa 2018. godine na sad 70 evidentiranih. Predstavnici PU varaždinske izrazili su zadovoljstvo ovim podatkom koji je rezultat uvođenja videonadzora javnih površina grada Varaždina.

 

Gradonačelnik i zamjenik naglasili su problem na kojeg brojni građani upozoravaju, vezano uz remećenje javnog reda i mira, srijedom u večernjim satima, nakon „Studentske srijede“ te je tada potrebno pojačati policijsku ophodnju.

 

Nedavno je ponovno otuđena i uništena imovina Vijeća srpske nacionalne manjine, no počinitelji su vrlo brzo pronađeni i procesuirani. Jedna od predloženih mjera od strane policije jest da se na lokaciji službenih prostorija Vijeća postavi ograda kako bi se ograničio pristup delinkventima.

 

Na sastanku je potvrđeno ovogodišnje održavanje Maturantike. S obzirom na popuštanje epidemioloških mjera, ove će se godine u suradnji Policijske uprave varaždinske, Grada Varaždina i Varaždinske županije od 23. do 25. svibnja održati program za 1826 varaždinskih maturanata.

 

Gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je kako je sigurnost i briga za građane jedan od prioriteta Grada: „Na sastanku Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina zajedno pokušavamo detektirati kritične točke, problematiku i pronaći rješenja koja će biti zadovoljavajuća za naše sugrađane. Zadovoljan sam konstruktivnim prijedlozima i učinit ćemo sve da održavamo najvišu moguću, zavidnu razinu sigurnosti u gradu Varaždinu.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  U Općini Maruševec upriličena Božična priča na Štefanje

  U idiličnom ozračju na dječjem igralištu „na Lončarićevom brijegu“ u naselju Donje Ladanje i uz mnogobrojnu publiku izveden je dramsko-scenski prikaz „Božićna priča“. „Božićnu priču„ izveli su članice i članovi KUD-a „Klaruš“ Maruševec i članovi UDVDR-a Ogranak Maruševec, koji su na ovaj način dodatno obogatili ovogodišnji posebni božićni ugođaj u Općini Maruševec. Osim UDVDR-a Ogranak Maruševec i KUD-a „Klaruš“ Maruševec, u ostvarenju cijelog događaja sudjelovali su i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog […]

  today28/12/2021 76

  0%