play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana radionica “Baština – temelj turističkog razvoja općine Donja Voća”

Kako turizam nije samo vezan za Jadran posljednjih godina dokazuju brojne kontinentalne destinacije koje proširuju svoju ponudu na cijelu godinu, a ponajviše se oslanjajući na tradiciju. Upravo zbog toga, u subotu je održana interaktivna radionica pod nazivom “Baština – temelj turističkog razvoja općine Donja Voća” na prigodnoj lokaciji Etno kuće u Gornjoj Voći. S početkom u 17 sati okupili su se brojni mještani iz raznih sfera – od OPG-ova do udruga, a s ciljem pokretanja strategije razvoja turističke ponude i sadržaja kako bi obogatili cjelokupnu ponudu kraja u kojem žive.

 

 

Jedna od najzaslužnijih za organiziranje ove interesantne radionice je naravno načelnica općine Donja Voća Sanja Kočet koja nam je približila svrhu okupljanja kako bi se postavili temelji turističke ponude. „Želja nam je na jednom mjestu okupiti sve ljude koji imaju volje i želje doprinijeti boljitku i razvoju naše općine, ali i boljoj budućnosti života na zajedničkom području” – rekla je načelnica Kočet.

Svaki uspješno realizirani plan počinje od ideja, a kada ih ima više, lakše je odlučiti koja je najbolja za provedbu. „Želimo čuti njihove ideje, sugestije, razmišljanja te dosadašnja iskustva koja bi mogla kreirati temelj budućeg turističkog sadržaja i turističke ponude za razvoj naše općine. To znači kako će sve što smo danas čuli na interaktivnoj radionici poslužiti svima za razvoj budućih inicijativa i projekata u turističkom smjeru” – poručila je Kočet.

Kako bi se osigurala produktivnost ove radionice pobrinuli su se na, poziv načelnice Kočet, gosti Daniel Lacko, Vida Ungar i Čedo Josipović koji su svojim iskustvima sudionike usmjerili na osvještavanje onog što zapravo već imaju, a nije iskorišteno. „Kolege i ja volimo se nazvati pragmatičnim i praktičnim konzultantima iako ne volimo riječ konzultanti, jer mi nismo došli ovdje govoriti ljudima što i kako bi trebalo raditi nego smo došli ih više inspirirati kroz nekakve primjere iz prakse reći što je negdje funkcioniralo, što je negdje nije funkcioniralo” – objasnio je Lacko te dodao kako je ovo početak jednog lijepog prijateljstva i suradnje.

     

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  U Gradskoj vijećnici održan prijem predstavnika folklornih skupina Međunarodnog folklornog festivala COFA

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u petak su u Gradskoj vijećnici ugostili predstavnike folklornih skupina koje nastupaju na Međunarodnom folklornom festivalu COFA. Uz predstavnike skupina, prijemu su prisustvovali i idejna začetnica i direktorica festivala Petra Golubar te umjetnički voditelj Varaždinskog folklornog ansambla Tim Hrvaćanin. Na početku susreta, gosti su se kratko predstavili, zahvalili Gradu Varaždinu na gostoprimstvu te podijelili svoje dojmove o nastupima i […]

  today12/07/2024 3

  0%