play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana manifestacija “Petrijanečka jesenska večer”

U subotu 21. listopada održana je još jedna „Petrijanečka jesenska večer“. Ovu kulturno-zabavno-gurmansku manifestaciju organizirala je Općina Petrijanec u suradnji s Mjesnim odborima te udrugama s područja općine ali i šire.

Na samom početku manifestacije prigodnim riječima dočekala ih je Mirjana Koledić, direktorica Turističke zajednice „Sjever Zagorja“. Program je započeo predstavom „Kockica“ i folklorne sekcije Dječjeg vrtića „Bambi“ Petrijanec. Nakon njih nastupom su nas razveselili dječji zbor i dramska skupina Osnovne škole Petrijanec, te Varaždinske mažuretkinje. Humanitarnom predstavom „Beba“ počastili su nas iz Kerekesh teatra. Kulturno – umjetnički program svojim nastupom uveličala je Udruga umirovljenika Općine Petrijanec, a nakon njih Kulturno umjetničko društvo Općine Petrijanec folklornom sekcijom uz pratnju tamburaša.

Da ne ponestane vrućih, pečenih kestena brinuli su se članovi UDVDR Ogranak Varaždin – Klub Petrijanec i 7. gardijska brigada PUME dok su članovi društava iz VZO Petrijanec i dobrovoljno vatrogasnih društava bili zaduženi za logistički dio i tekuća pitanja. Za veoma bogatu gastronomsku ponudu pobrinuli su se Lovačko društvo „Šljuka“ Petrijanec, Sportsko ribolovno društvo Općine Petrijanec, Udruga veterana i branitelja domovinskog rata Općine Vidovec,7. gardijska brigada PUME, Košarkaški klub Varteks, Lovište Zelendvor, Petrajski kurenti, Mjesni odbor Nova Ves, Mjesni odbor Majerje, DVD Družbinec sa mjesnim odborom, Mjesni odbor Strmec Podravski zajedno sa svojim DVD-om, te Udruga umirovljenika Općine Petrijanec.

Uz nezaobilazne kestene, posjetitelji su mogli probati gulaš, paprikaš, sarmu, šarana na rašljama, papaline, langoše, odojka, hamburgere, hot-dogove, kobasice, domaće štrukle, sir i tradicionalne kolače. Svoje djelovanje, radove i proizvode predstavili su i ILCO Savez, Tilia Nova, Osnovna škola Petrijanec, Udruga umirovljenika Općine Petrijanec, Dječji vrtić „Bambi“ Petrijanec, Udruga uzgajivača zagorskog purana Varaždinske županije i Oldtimer klub Varaždin 2.

-“Proteklog vikenda udruge, mjesni odbori, volonteri i prije svega ljudi velika srca, možemo slobodno reći, “odradili” su glavni dio još jedne jesenske večeri ovog puta humanitarnog-donatorskog karaktera.. Svaka takva aktivnost, zajedništvo ima svoje poslanje i cilj. Jer ovakve večeri upravo nastanu kada samo iz osobne ambicije i empatije upravo pokažemo koliko smo složni i da možemo napraviti velike stvari. Hvala svima koji su se na bilo koji način uključili u ovu jesensku večer” – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%