play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Cestica

Za predsjednika Vijeća (2021.-2025.) izabran Darko Majhen (HNS), a zamjenici su mu Ivan Bednjanić Bunić (HNS) i Sandra Županić (HDZ).

Sama konstituirajuća sjednica održana je u srijedu, 2. lipnja 2021., s početkom u 19 sati, u dvorani Kulturnog centra općine Cestica na adresi Dravska 1a, a po izvođenju himne Republike Hrvatske sjednicu je nastavila voditi Gabriela Kos, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Cestica. U prvoj točci konstatirano je da su sjednici nazočni svi vijećnici izabrani na lokalnim izborima održanim 16. svibnja 2021. godine, a istoj je nazočio i načelnik Mirko Korotaj koji je na spomenutim izborima dobio natpolovičnu većinu birača. Od 13 vijećnika izabranih na izborima za osmi mandat Općinskog vijeća općine Cestica bili su prisutni: Darko Majhen, Ivan Bednjanić Bunić, Ana Kutnjak, Denis Kotolenko, Tanja Veršić, Darijan Vinter, Ivan Hohnjec (izabrani s liste Hrvatska narodna stranka – Liberalni demokrati – HNS), Žarko Rodeš, Marjan Županić, Matija Dregarić (izabrani s liste Socijaldemokratska partija Hrvatske – SDP), Tomislav Lazar i Sandra Županić (izabrani s liste Hrvatska demokratska zajednica – HDZ) i Nikola Ščuric (izabran s liste Narodna stranka – reformisti – Reformisti).

U daljnjem tijeku konstituirajuće sjednice uslijedilo je prozivanje vijećnika, koji su predali potvrde o svom izboru, prihvaćen je prijedlog da vođenje zapisnika vodi Karmen Emeršić, a za ovjerovitelje zapisnika određeni su vijećnici Ivan Bednjanić Bunić i Marjan Županić. Potom je prihvaćen dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen od svih 13 vijećnika, a  potom je uslijedilo biranje predsjednika, zamjenika predsjednika i člana Mandatne komisije. Za predsjednika je jednoglasno izbran Darijan Vinter, za zamjenika predsjednika  Ana Kutnjak, a za člana Matija Dregarić. Uslijedio je proziv vijećnika što je obavila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela, a potom je na temelju Zakona i izvješća Mandatne komisije utvrđeno da je najveći broj glasova dobila kandidacijska lista Hrvatska narodna stranka – Liberalni demokrati – HNS, te je predsjedanje nastavio, kao prvi izabrani član s navedene liste, Darko Majhen. Potom su vijećnici položili prisegu, a nakon toga uslijedio je izbor članova Komisije za izbor i imenovanje koja broji pet članova koji su izabrani jednoglasno.Tako je za predsjednik izabran Ivan Bednjanić Bunić, za zamjenika predsjednika Denis Kotolenko, a članovi su još Ana Kutnjak, Tomislav Lazar i Nikola Ščuric. Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje kojeg je predočio Ivan Bednjanić Bunić, prišlo se izboru predsjednika Vijeća i dva potpredsjednika. Jednoglasnom odlukom vijećnika za predsjednika je izabran Darko Majhen, a jednoglasno su potvrđeni i potpredsjednici, Ivan Bednjanić Bunić i Sandra Županić.

U ime izabranih zahvalio je predsjednik Vijeća Darko Majhen, a potom se nazočnim obratio načelnik Mirko Korotaj koji je novoizabranim vijećnicima čestitao na izboru te izrazio uvjerenje da će se i zalaganjem svih nastaviti daljnji razvoj općine Cestica na zadovoljstvo svih njenih stanovnika.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Politika

  Mario Klapša preuzeo dužnost načelnika Općine Maruševec

  Mario Klapša (SDP) novi je načelnik Maruševca. Odlučili su tako na izborima birači iz Općine Maruševec, koji su mu povjerili ukupno 1.351 glas od 2.300 birača koji su izašli na izbore 30. svibnja, čime je ostvaren drugi najbolji rezultat na području općina i gradova Varaždinske županije u 2. krugu izbora. Klapša je u petak preuzeo dužnost načelnika od dosadašnjeg načelnika i kolege, Damira Šprema. „Osobno, neizmjerno sam sretan ali i […]

  today05/06/2021 68