play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Cestica

Za predsjednika Vijeća (2021.-2025.) izabran Darko Majhen (HNS), a zamjenici su mu Ivan Bednjanić Bunić (HNS) i Sandra Županić (HDZ).

Sama konstituirajuća sjednica održana je u srijedu, 2. lipnja 2021., s početkom u 19 sati, u dvorani Kulturnog centra općine Cestica na adresi Dravska 1a, a po izvođenju himne Republike Hrvatske sjednicu je nastavila voditi Gabriela Kos, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Cestica. U prvoj točci konstatirano je da su sjednici nazočni svi vijećnici izabrani na lokalnim izborima održanim 16. svibnja 2021. godine, a istoj je nazočio i načelnik Mirko Korotaj koji je na spomenutim izborima dobio natpolovičnu većinu birača. Od 13 vijećnika izabranih na izborima za osmi mandat Općinskog vijeća općine Cestica bili su prisutni: Darko Majhen, Ivan Bednjanić Bunić, Ana Kutnjak, Denis Kotolenko, Tanja Veršić, Darijan Vinter, Ivan Hohnjec (izabrani s liste Hrvatska narodna stranka – Liberalni demokrati – HNS), Žarko Rodeš, Marjan Županić, Matija Dregarić (izabrani s liste Socijaldemokratska partija Hrvatske – SDP), Tomislav Lazar i Sandra Županić (izabrani s liste Hrvatska demokratska zajednica – HDZ) i Nikola Ščuric (izabran s liste Narodna stranka – reformisti – Reformisti).

U daljnjem tijeku konstituirajuće sjednice uslijedilo je prozivanje vijećnika, koji su predali potvrde o svom izboru, prihvaćen je prijedlog da vođenje zapisnika vodi Karmen Emeršić, a za ovjerovitelje zapisnika određeni su vijećnici Ivan Bednjanić Bunić i Marjan Županić. Potom je prihvaćen dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen od svih 13 vijećnika, a  potom je uslijedilo biranje predsjednika, zamjenika predsjednika i člana Mandatne komisije. Za predsjednika je jednoglasno izbran Darijan Vinter, za zamjenika predsjednika  Ana Kutnjak, a za člana Matija Dregarić. Uslijedio je proziv vijećnika što je obavila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela, a potom je na temelju Zakona i izvješća Mandatne komisije utvrđeno da je najveći broj glasova dobila kandidacijska lista Hrvatska narodna stranka – Liberalni demokrati – HNS, te je predsjedanje nastavio, kao prvi izabrani član s navedene liste, Darko Majhen. Potom su vijećnici položili prisegu, a nakon toga uslijedio je izbor članova Komisije za izbor i imenovanje koja broji pet članova koji su izabrani jednoglasno.Tako je za predsjednik izabran Ivan Bednjanić Bunić, za zamjenika predsjednika Denis Kotolenko, a članovi su još Ana Kutnjak, Tomislav Lazar i Nikola Ščuric. Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje kojeg je predočio Ivan Bednjanić Bunić, prišlo se izboru predsjednika Vijeća i dva potpredsjednika. Jednoglasnom odlukom vijećnika za predsjednika je izabran Darko Majhen, a jednoglasno su potvrđeni i potpredsjednici, Ivan Bednjanić Bunić i Sandra Županić.

U ime izabranih zahvalio je predsjednik Vijeća Darko Majhen, a potom se nazočnim obratio načelnik Mirko Korotaj koji je novoizabranim vijećnicima čestitao na izboru te izrazio uvjerenje da će se i zalaganjem svih nastaviti daljnji razvoj općine Cestica na zadovoljstvo svih njenih stanovnika.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Podjela kompostera i ljubičastih kanti u ponedjeljak u Petrijancu

  Općina Petrijanec nakon uvođenja mobilnog reciklažnog dvorišta za sav problematični otpad i dostupnosti mještanima svakodnevnog zbrinjavanja glomaznog otpada u kontenjer koji se nalazi u dvorištu općine te dvaju kontenjera tzv. “zvona” za staklene flaše koji se nalaze na sjedištu općine u Petrijancu, Vladimira Nazora 157, nastavlja s mjerama koje bi trebale smanjiti količinu miješanog komunalnog otpada i spriječiti odlaganje otpada u prirodu. Naime, u projektu koji je odobren općini od […]

  today29/04/2022 44

  0%