play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana jubilarna manifestacija Jesen u Maruševcu

U organizaciji KUD-a „Klaruš“ Maruševec i pod pokroviteljstvom Općine Maruševec, prošle je subote održana jubilarna 10. kulturno-umjetnička manifestacija Jesen u Maruševcu. Kulturno-umjetnička večer prepuna pjesme, plesa, glazbe i pozitivnih emocija upriličena je ovog vikenda u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec. Mnogobrojnoj maruševečkoj publici u dvosatnom programu kulturnu su raznolikost predstavili članice i članovi KUD „Klaruš“ Maruševec i njihovi gosti; Gradišćanski Hrvati iz Petrovog Sela/Szentpéterfa te Gornjeg Četara/Felsőcsatár iz Republike Mađarske.

Članice i članovi Hrvatskog kulturnog društva Gradišće iz Petrovog Sela ljubiteljima folklora predstavili su se sa Bunjevačkim i Banatskim plesovima te plesovima Hrvata iz okolice Pečuha, dok je pjevački zbor „Rozmarin“ iz Gornjeg Četara publiku razveselio pjesmama na govoru Gradišćanskih Hrvata.

Članice i članovi KUD-a „Klaruš“ nastupili sa svim folklornim sekcijama, kao i tamburaškom sekcijom. Izveli su pjesme i plesove maruševečkog kraja, Turopolja, a posebnu pažnju izazvale su pjesme i plesovi iz okolice Ražanca te premjerno izvedena koreografija Pjerina Hrvaćanina, Lane moje ljubim oči tvoje – pjesme i plesovi Posavine, uz tamburašku obradu Franje Plantaka.

Folklorni izričaji domaćih i gostujućih folkloraša popraćeni su pljeskom publike koja je i ovaj put uživala u raznolikom programu i bogatim koreografijama.

Jubilarnu izvedbu Jeseni u Maruševcu pratili su načelnik Općine Mario Klapša, predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem, općinski vijećnici i direktorica TZP Sjever Zagorja Mirjana Koledić. U svojem obraćanju, načelnik Općine Mario Klapša izrazio je zadovoljstvo radom KUD-a Klaruš koji predano radi na očuvanju kulture i tradicije maruševečkog kraja te svojim posjećenim nastupima osvaja nagrade i promovira Općinu Maruševec i Varaždinsku županiju diljem Hrvatske.

O HKD-u Gradišće govorio je umjetnički voditelj društva Petar Škrapić, o Zboru Rozmarin voditeljica Ruža Pezenhofer, a o Gornjem Četaru predsjednica tamošnje Hrvatske samouprave, Ana Poljak Šaler te načelnica Općine Gornji Četar, Katalina Koncerz, ujedno i članica Zbora Rozmarin.

U ime KUD-a „Klaruš“ Maruševec, zahvalu na dolasku i izvedbama uputila je predsjednica KUD-a Klaruš Ana Rehvald, izrazivši posebno zadovoljstvo nastupima, ali i posječenošću same priredbe. Na početku i na kraju programa 10. Jeseni u Maruševcu, članica KUD-a Klaruš Danijela Kundija otpjevala je poznatu pjesmu Hrvatskog zagorja Dobro mi došel prijatel uz pratnju Tamburaške sekcije KUD-a Klaruš i hit iz 80-ih godina Pamtim samo sretne dane, uz klavirsku pratnju Leona Kroga.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Fašnička povorka prošla petrijanečkim krajem

  Udruga „Petrajski Kurent“ organizirala je i ove godine fašničku povorku koja se kretala od Doma u Družbincu sve do Osnovne škole u Petrijancu. Tristotinjak ljudi maskiranih u kreativne kostime, ukupno 15-ak skupina sudjelovalo je u povorci koja se kretala zatvorenom cestom D2 do šatora gdje su ih kasnije zabavljali band “Luđaci”. U organizaciju su se uključili brojni volonteri i udruge - ponajprije „Petrajski Kurent, a potom i Udruga ”Konj moj […]

  today13/02/2023 43

  0%