play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana izborna Skupština Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava

– Dužnost predsjednika vrlo je odgovorna i zahtjevna, ali iznad svega časna zbog odnosa prema vama braniteljima koji ste najzaslužniji za pobjedu u Domovinskom ratu i za uspostavu slobodne i samostalne države Hrvatske. Pri tom, mnogi su branitelji svoje živote položili na oltar domovine, a mnogi diljem hrvatskih bojišta izgubili svoje zdravlje. Onako kako smo se borili u ratu s oružjem u ruci i pobjeđivali neprijatelja, stvarajući slobodu i mir hrvatskom narodu, tako bi se i danas u miru trebali, s radom, primjenom zakona i demokracijom, boriti za uspostavu još boljeg i naprednijeg društva hrvatskih građana. Novo vodstvo Udruge činit će tim za ostvarivanje plana kojeg smo zacrtali. Taj će tim biti tijesno povezan s braniteljima kod rješavanja, poglavito preko institucija države, svih pitanja statusa branitelja i članova njihovih obitelji, poručio je na održanoj izbornoj Skupštini Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava novoizabrani predsjednik Marijan Rihrter.

Uz izbor Marijana Rihtera za predsjednika Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava, članovi Skupštine, održanoj 12. ožujka u Žarovnici, jednoglasno su za dopredsjednike Udruge izabrali Tomu Jakopa i Željka Bračka. Za tajnika je izabran Zlatko Juren, za rizničara Milan Picek, a članove Vijeća Srećko Školnik, Damir Zgrebec, Mirko Druško, Ivan Kos i Stjepan Klas. Ispred Ministarstva obrane čestitke novoizabranom vodstvu te pohvale na provedenim aktivnostima u proteklom razdoblju članovima Udruge uputio je državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop.

Zadovoljstvo uspješnom suradnjom Grada Lepoglave i Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

– Brojne aktivnosti Udruga je provela u partnerstvu i uz potporu Grada Lepoglave koja i u budućnosti neće izostati, poručio je gradonačelnik Škvarić najavivši rješavanje pitanja nedostatka kvalitetnog prostora za rad Udruge. Ovom prigodom gradonačelnik Škvarić uručio je Udruzi vrijedan poklon – prijenosno računalo koje će Udruzi omogućiti još kvalitetniji rad.

 

Na Skupštini je posebno istaknuta potreba vođenja brige o živućim braniteljima, prije svega o njihovom zdravlju. Na tu je potrebu, kao i potrebu za pružanjem pomoći pri ostvarivanju prava branitelja i njihovih obitelji, upozorio i Ivan Hranj iz Centra za psihosocijalnu pomoć Varaždinske županije. Čestitke novoizabranom vodstvu uputio je i Ljudvek Cikač, predsjednik UDVDR ogranka Ivanec pozvavši članove Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava na daljnju suradnju s braniteljima s područja Ivanca. Skupštini su nazočili i Mario Medenjak ispred policijske postaje Ivanec te predstavnici braniteljski braniteljskih udruga – Udruge 7. gardijske brigade Puma, Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi, Udruge specijalne jedinice policije Roda, UDVDR Varaždin, UDVDR Ivanec, UDVDR Maruševec, Hrvatski časnički zbor Ivanec, Udruge pripadnika 104. brigade ZNG HV iz Ivanca i Udruge branitelja Općine Bednja.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Održana Treća godišnja konferencija projekta VEPAR

  Hrvatske vode kao vodeći i Državni hidrometeorološki zavod, kao projektni partner održali su Treću godišnju konferenciju projekta, „Projekt unaprjeđenja negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplava u Republici Hrvatskoj“ – VEPAR. Konferencijom je predstavljen dio do sada provedenih aktivnosti projekta VEPAR, koji je pokrenut s ciljem prevencije katastrofalnih poplavnih događaja, a vrijedan je 33.194.046,72 EUR. Od toga je 85% sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15% […]

  today29/03/2023

  0%