play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana izborna Skupština Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava

– Dužnost predsjednika vrlo je odgovorna i zahtjevna, ali iznad svega časna zbog odnosa prema vama braniteljima koji ste najzaslužniji za pobjedu u Domovinskom ratu i za uspostavu slobodne i samostalne države Hrvatske. Pri tom, mnogi su branitelji svoje živote položili na oltar domovine, a mnogi diljem hrvatskih bojišta izgubili svoje zdravlje. Onako kako smo se borili u ratu s oružjem u ruci i pobjeđivali neprijatelja, stvarajući slobodu i mir hrvatskom narodu, tako bi se i danas u miru trebali, s radom, primjenom zakona i demokracijom, boriti za uspostavu još boljeg i naprednijeg društva hrvatskih građana. Novo vodstvo Udruge činit će tim za ostvarivanje plana kojeg smo zacrtali. Taj će tim biti tijesno povezan s braniteljima kod rješavanja, poglavito preko institucija države, svih pitanja statusa branitelja i članova njihovih obitelji, poručio je na održanoj izbornoj Skupštini Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava novoizabrani predsjednik Marijan Rihrter.

Uz izbor Marijana Rihtera za predsjednika Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava, članovi Skupštine, održanoj 12. ožujka u Žarovnici, jednoglasno su za dopredsjednike Udruge izabrali Tomu Jakopa i Željka Bračka. Za tajnika je izabran Zlatko Juren, za rizničara Milan Picek, a članove Vijeća Srećko Školnik, Damir Zgrebec, Mirko Druško, Ivan Kos i Stjepan Klas. Ispred Ministarstva obrane čestitke novoizabranom vodstvu te pohvale na provedenim aktivnostima u proteklom razdoblju članovima Udruge uputio je državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop.

Zadovoljstvo uspješnom suradnjom Grada Lepoglave i Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

– Brojne aktivnosti Udruga je provela u partnerstvu i uz potporu Grada Lepoglave koja i u budućnosti neće izostati, poručio je gradonačelnik Škvarić najavivši rješavanje pitanja nedostatka kvalitetnog prostora za rad Udruge. Ovom prigodom gradonačelnik Škvarić uručio je Udruzi vrijedan poklon – prijenosno računalo koje će Udruzi omogućiti još kvalitetniji rad.

 

Na Skupštini je posebno istaknuta potreba vođenja brige o živućim braniteljima, prije svega o njihovom zdravlju. Na tu je potrebu, kao i potrebu za pružanjem pomoći pri ostvarivanju prava branitelja i njihovih obitelji, upozorio i Ivan Hranj iz Centra za psihosocijalnu pomoć Varaždinske županije. Čestitke novoizabranom vodstvu uputio je i Ljudvek Cikač, predsjednik UDVDR ogranka Ivanec pozvavši članove Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava na daljnju suradnju s braniteljima s područja Ivanca. Skupštini su nazočili i Mario Medenjak ispred policijske postaje Ivanec te predstavnici braniteljski braniteljskih udruga – Udruge 7. gardijske brigade Puma, Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi, Udruge specijalne jedinice policije Roda, UDVDR Varaždin, UDVDR Ivanec, UDVDR Maruševec, Hrvatski časnički zbor Ivanec, Udruge pripadnika 104. brigade ZNG HV iz Ivanca i Udruge branitelja Općine Bednja.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Jana Koščak dijelila medalje na kvalifikacijama Erste Plave Lige

  Stadion Sloboda u Varaždinu, 22. svibnja bio je domaćin kvalifikacija za Erste Plavu ligu 2024, za koju su se natjecali učenici osnovnih škola iz Varaždinske županije i okolice. Sudjelovalo je 187 djece od 1. do 6. razreda, a po dvoje najboljih iz svake discipline i kategorije plasiralo se na finalno natjecanje, koje će se održati 7. rujna u Zagrebu u sklopu memorijala Boris Hanžeković. Nenad Pavliček iz Atletskog kluba Sloboda, […]

  today25/05/2024 8

  0%