play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana godišnja skupština LAG-a Sjeverozapad

U ovom programskom razdoblju LAG Sjeverozapad dodijelio je 16,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, pa je naš LAG jedan od najuspješnijih lokalnih akcijskih grupa u našoj zemlji po iskorištenosti sredstava iz Programa ruralnog razvoja. Stoga očekujemo da ćemo u novom programskom razdoblju na raspolaganju imati još više sredstava za programe ruralnog razvoja na našem području – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad na 26. sjednici Skupštine LAG-a Sjeverozapad, koja je održana u Seljačkom gospodarstvu Šinko u Beretincu, u utorak, 20. prosinca.

Na Skupštini je usvojen Plan rada LAG-a Sjeverozapad za 2023. godinu te Financijski plan za sljedeću godinu.

Najvažnija aktivnost LAG-a Sjeverozapad u 2023. godini bit će izrada nove Strategije, za razdoblje 2021.- 2027. LAG je već započeo s izradom osnovne analize, a početkom 2023. održavat ćemo partnerske odbore za korisnike grupirane po interesnim sektorima, kako bismo definirali ciljeve i potrebe terena te ih kasnije ugradili u novi strateški dokument koji planiramo završiti do sredine sljedeće godine. U prvom kvartalu sljedeće godine LAG Sjeverozapad će raspisati i još jedan natječaj, za Tip operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, čime ćemo iskoristiti sva preostala sredstva iz Podmjere 19. 2.” – naglasio je na skupštini Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.

Ova lokalna akcijska grupa će tijekom 2023. godine u provedbi imati i još tri natječaja koje je raspisao 2018. i 2019. godine – prvi i drugi natječaj za Tip operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, zatim drugi natječaj za Tip operacije 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, te natječaj za Tip operacije 4.1.1. – Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.

Dio planiranih aktivnosti LAG-a Sjeverozapad u sljedećoj godini odnosit će se na edukaciju potencijalnih prijavitelja, za koje ćemo organizirati i radionice na kojima ćemo ih detaljno informirati o natječajima te aktivnostima koje će se sufinancirati. Zainteresiranim prijaviteljima nastavit ćemo pomagati i u pripremi te razradi njihove projektne ideje, kako bi bili što spremniji za prijave na natječaje” – rekao je mr. sc. Emil Tkalec, tajnik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Uz Plan rada i financijski plan za sljedeću godinu na skupštini je jednoglasno usvojen i Plan nabave LAG-a Sjeverozapad za 2023. godinu, te odluka o utvrđivanju visine članarine u LAG-u Sjeverozapad od 2023. godine.

Na sjednici je članove Skupštine, predstavnike 15 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad te predstavnike civilnog i gospodarskog sektora pozdravio Nikola Žganec, načelnik Općine Beretinec.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Maruševec raspisala Javni poziv redovitim studentima za dodjelu stipendija

  Općina Maruševec će svim redovnim studentima s područja Općine Maruševec, koji prvi put upisuju godinu studija koju polaze, dodijeliti stipendije za akademsku godinu 2022./2023., počevši od 1. rujna 2022. godine. Prijave za dodjelu stipendija se primaju do 19. listopada 2022. godine, osobnom dostavom Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Maruševec, poštom (Općina Maruševec, Maruševec 6, 42243 Maruševec) ili e-mailom: opcina@marusevec.hr. Pravo na stipendiju imaju svi redoviti studenti koji ne primaju državnu, županijsku […]

  today07/10/2022 7

  0%