play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana 4. Međunarodna konferencija posvećena radu s darovitom djecom

U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije i Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u Varaždinu je održana 4. međunarodna tematska konferencija „Dobra praksa u radu s darovitima“ .Konferencija je organizirana na hibridan način, uživo u konferencijskoj dvorani Sportske dvora Arena te online preko Zoom platforme, tako da je na njoj sudjelovao veliki broj  sudionika koji su prepoznali važnost teme i želje za unapređenjem u području rada s darovitima. Predavači na konferenciji redom su eminentni stručnjaci u području rada s visokomotiviranom i motiviranom djecom i mladima, a dolaze iz Nizozemske, SAD-a, Mađarske i Hrvatske. Konferenciji su prisustvovali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturi i sport dr. sc. Miroslav Huđek, predsjednica Europskog vijeća za nadarene (ECHA) i voditeljica Međunarodnog programa stručnog usavršavanja za rad s nadarenima (RITHA) Sveučilišta Radboud u Nizozemskoj prof. dr. Lianne Hoogeveen, mr. sc. Vesna Šerepac, izaslanica ministra znanosti i obrazovanja RH ujedno i ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje, Sandra Orošić Jukić, viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge pri Agenciji za odgoj i obrazovanje RH kao i Csilla Fuszek, tajnica Vijeća Europske mreže za podršku darovitima. Svojim dolaskom konferenciju su uveličali i mnogi sveučilišni profesori, te predstavnici Sveučilišta Sjever i Međimurskog veleučilišta.

Konferencija je bila  prilika i za promociju četvrte generacije polaznika programa usavršavanja za rad s darovitima RITHA Hrvatska (Radboud International Training on High Ability, 15 polaznika) te za promoviranje novih Europskih točaka za darovite (Albanian Talent Center, Dječji vrtić Vinica i Osnovna škola Privlaka).

“Veselim se današnjem danu, ovo je četvrta konferencija koju zajednički organiziraju Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije i Varaždinska županija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. “Ovo je još jedna potvrda koliko je važna edukacija u današnjim vremenima, ali je i potvrda koliko Varaždinska županija ulaže u znanje i obrazovanje” rekla je prof.dr. Lianne Hoogeveen.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i sport dr.sc. Miroslav Huđek je istaknuo kako svake godine Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije organiziraju ovakvu konferenciju koja ugošćuje ugledne predavače sa zanimljivim predavanjima. “Na konferencijama sudjeluju eminentni predavači iz Hrvatske i inozemstva i na taj način mi dajemo doprinos poticanju rada s darovitima. Danas ćemo promovirati nove Europske točke za darovite te ćemo također promovirati polaznike 4. Generacije RITHA Practitioner Croatia 2023 – rekao je pročelnik Huđek.

Župan Anđelko Stričak pohvalio je organizaciju ove konferencije.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%