play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana 11. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

 

Vijećnici Županijske skupštine Varaždinske županije su na sjednici jednoglasno prihvatili odluku o javnim priznanjima Varaždinske županije u 2023. godini. Nagrada za životno djelo dodijelit će se prim. dr. sc. Ranku Stareu, dr. med., specijalistu opće kirurgije te užem specijalistu digestivne kirurgije. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu dodijelit će se Atletskom klubu Sloboda, kapetanu-izborniku Hrvatske reprezentacije osoba s invaliditetom u lovu ribe udicom na plovak Draženu Filipoviću te DVD-u Novi Marof koji obilježava 100. godišnjicu djelovanja, dok će Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju biti dodijeljena poznatom varaždinskom skladatelju Davoru Bobiću i Prvoj gimnaziji Varaždin.

 

Jednoglasno je prihvaćen i projekt „Izgradnja i opremanje Centralnog operacijskog bloka OB Varaždin“.

 

„Nakon potpisivanja svih potrebnih ugovora, krećemo s izgradnjom tog najvećeg projekta Varaždinske županije. Potpisan je ugovor između OB-a Varaždin i izvođača radova koji u sljedećih mjesec dana moraju pripremiti gradilište i krenuti s radovima. Vrijednost projekta je nešto više od 45 milijuna eura, od čega se 26 milijuna eura odnosi na građevinske radove, a 18 milijuna eura na opremanje. Naša obveza je osigurati dva milijuna eura za izgradnju podzemne garaže i heliodroma, zahvaljujući kojem će se moći brže zbrinjavati hitni pacijenti. Ljudski život nema cijenu“ – zaključio je župan Stričak.

Vijećnici su prihvatili i prijedlog odluke o proširenju djelatnosti Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, županijskog Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije. Tako će se Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice “pojačati” s neurološkom djelatnošću te djelatnošću produženog liječenja i palijativne skrbi, Dom zdravlja Varaždinske županije s logopedijom, dentalnim laboratorijem, fizikalnom terapijom, zdravstvenom njegom, psihološkom djelatnošću, djelatnošću radne terapije, a bit će i sestrinskih savjetovališta. Uz djelatnost koji je dosad obavljao, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije proširit će se s djelatnostima medicine rada i sporta. Jednoglasno je prihvaćeno i proširenje djelatnosti Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije i to poslovima prijevoza bolesničkih uzoraka.

 

Prihvaćena je i odluka o sklapanju Sporazuma o suradnji između Varaždinske županije i Hercegbosanske županije u Federaciji Bosne i Hercegovine, s ciljem uspostave suradnje na području gospodarstva, obrazovanja, poljoprivrede, turizma, kulture, sporta, mladih i drugih područja. Kao što je istaknuo župan Anđelko Stričak Varaždinska županija ima puno dodirnih točaka s Hercegbosanskom županijom.

 

„Od doprinosa pripadnika 7. gardijske brigade “Puma“ koji su sudjelovali u oslobađanju okupiranog područja u toj županiji, do brojnih naših sugrađana koji su rođeni u njoj, a žive ovdje i grade Varaždin i Varaždinsku županiju zajedno s nama. Tako je najpoznatiji „Varaždinec“ rodom iz Livna, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Tamo je rođen i varaždinski biskup mons. Bože Radoš“ – ukratko je obrazložio Stričak.

Jednoglasno je prihvaćena i izmjena Odluke o nagrađivanju učenika za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima. Osim znanja, ubuduće će se podupirati i  izvrsnost u sportu i umjetnosti te na taj način motivirati učenike i studente za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima u sportu i umjetnosti te postizanju što boljih rezultata.

 

Na sjednici Županijske skupštine prihvaćeno je godišnje izvješće o poslovanju trgovačkog društva Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o.,  kao i trgovačkog društva Bukotermal d.o.o. za 2022. godinu. Vijećnici su prihvatili i Odluku o izradi V. izmjena i dopuna Prostornog plana Varaždinske županije, Izvješće o stanju okoliša Varaždinske županije za razdoblje do 2018. do 2022. godine, godišnje izvještaje o radu Garancijske agencije Varaždinske županije te trgovačkog društva Zona Sjever d.o.o., te druge akte.

 

Dodajmo kako je na početku sjednice, prisegom, svoj vijećnički mandat u Županijskoj skupštini aktivirala Nadica Dreven Budinski.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  U Gradskoj vijećnici održan prijem predstavnika folklornih skupina Međunarodnog folklornog festivala COFA

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u petak su u Gradskoj vijećnici ugostili predstavnike folklornih skupina koje nastupaju na Međunarodnom folklornom festivalu COFA. Uz predstavnike skupina, prijemu su prisustvovali i idejna začetnica i direktorica festivala Petra Golubar te umjetnički voditelj Varaždinskog folklornog ansambla Tim Hrvaćanin. Na početku susreta, gosti su se kratko predstavili, zahvalili Gradu Varaždinu na gostoprimstvu te podijelili svoje dojmove o nastupima i […]

  today12/07/2024 3

  0%