play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana 11. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

 

Vijećnici Županijske skupštine Varaždinske županije su na sjednici jednoglasno prihvatili odluku o javnim priznanjima Varaždinske županije u 2023. godini. Nagrada za životno djelo dodijelit će se prim. dr. sc. Ranku Stareu, dr. med., specijalistu opće kirurgije te užem specijalistu digestivne kirurgije. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu dodijelit će se Atletskom klubu Sloboda, kapetanu-izborniku Hrvatske reprezentacije osoba s invaliditetom u lovu ribe udicom na plovak Draženu Filipoviću te DVD-u Novi Marof koji obilježava 100. godišnjicu djelovanja, dok će Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju biti dodijeljena poznatom varaždinskom skladatelju Davoru Bobiću i Prvoj gimnaziji Varaždin.

 

Jednoglasno je prihvaćen i projekt „Izgradnja i opremanje Centralnog operacijskog bloka OB Varaždin“.

 

„Nakon potpisivanja svih potrebnih ugovora, krećemo s izgradnjom tog najvećeg projekta Varaždinske županije. Potpisan je ugovor između OB-a Varaždin i izvođača radova koji u sljedećih mjesec dana moraju pripremiti gradilište i krenuti s radovima. Vrijednost projekta je nešto više od 45 milijuna eura, od čega se 26 milijuna eura odnosi na građevinske radove, a 18 milijuna eura na opremanje. Naša obveza je osigurati dva milijuna eura za izgradnju podzemne garaže i heliodroma, zahvaljujući kojem će se moći brže zbrinjavati hitni pacijenti. Ljudski život nema cijenu“ – zaključio je župan Stričak.

Vijećnici su prihvatili i prijedlog odluke o proširenju djelatnosti Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, županijskog Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije. Tako će se Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice “pojačati” s neurološkom djelatnošću te djelatnošću produženog liječenja i palijativne skrbi, Dom zdravlja Varaždinske županije s logopedijom, dentalnim laboratorijem, fizikalnom terapijom, zdravstvenom njegom, psihološkom djelatnošću, djelatnošću radne terapije, a bit će i sestrinskih savjetovališta. Uz djelatnost koji je dosad obavljao, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije proširit će se s djelatnostima medicine rada i sporta. Jednoglasno je prihvaćeno i proširenje djelatnosti Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije i to poslovima prijevoza bolesničkih uzoraka.

 

Prihvaćena je i odluka o sklapanju Sporazuma o suradnji između Varaždinske županije i Hercegbosanske županije u Federaciji Bosne i Hercegovine, s ciljem uspostave suradnje na području gospodarstva, obrazovanja, poljoprivrede, turizma, kulture, sporta, mladih i drugih područja. Kao što je istaknuo župan Anđelko Stričak Varaždinska županija ima puno dodirnih točaka s Hercegbosanskom županijom.

 

„Od doprinosa pripadnika 7. gardijske brigade “Puma“ koji su sudjelovali u oslobađanju okupiranog područja u toj županiji, do brojnih naših sugrađana koji su rođeni u njoj, a žive ovdje i grade Varaždin i Varaždinsku županiju zajedno s nama. Tako je najpoznatiji „Varaždinec“ rodom iz Livna, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Tamo je rođen i varaždinski biskup mons. Bože Radoš“ – ukratko je obrazložio Stričak.

Jednoglasno je prihvaćena i izmjena Odluke o nagrađivanju učenika za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima. Osim znanja, ubuduće će se podupirati i  izvrsnost u sportu i umjetnosti te na taj način motivirati učenike i studente za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima u sportu i umjetnosti te postizanju što boljih rezultata.

 

Na sjednici Županijske skupštine prihvaćeno je godišnje izvješće o poslovanju trgovačkog društva Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o.,  kao i trgovačkog društva Bukotermal d.o.o. za 2022. godinu. Vijećnici su prihvatili i Odluku o izradi V. izmjena i dopuna Prostornog plana Varaždinske županije, Izvješće o stanju okoliša Varaždinske županije za razdoblje do 2018. do 2022. godine, godišnje izvještaje o radu Garancijske agencije Varaždinske županije te trgovačkog društva Zona Sjever d.o.o., te druge akte.

 

Dodajmo kako je na početku sjednice, prisegom, svoj vijećnički mandat u Županijskoj skupštini aktivirala Nadica Dreven Budinski.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U sklopu Osnovne škole Kneginec Gornji otvoren prometni poligon

  S ciljem ranog razvijanja prometne kulture koja će doprinijeti većoj sigurnosti djece u prometu, u sklopu Osnovne škole Kneginec Gornji otvoren je prometni poligon. Inicijativa o pokretanju i uređenju poligona potekla je od Općine Gornji Kneginec, za čije radove je utrošeno 13.686,13 eura koje je osigurala Varaždinska županija.   Načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški istaknuo je kako se ovim projektom želi podići prometna osviještenost kod najmlađih, a shodno tome […]

  today20/06/2024 2

  0%