play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana 1. sjednica Vijeća za prevenciju Varaždinske županije

Stanje sigurnosti na području Varaždinske županije i dalje je na zadovoljavajućoj razini – potvrđeno je to na održanoj prvoj sjednici Vijeća za prevenciju Varaždinske županije, a koju je vodila zamjenica župana Silvija Zagorec. Glavne teme sjednice bile su osvrt na stanje sigurnosti na području PU varaždinske, kao i realizacija njenih preventivnih aktivnosti za 2021. godinu. U svom uvodnom obraćanju zamjenica Silvija Zagorec istaknula je kako su za razvoj zajednice preduvjet sigurnost njenih građana, ali  i imovine.

– Vijeće za prevenciju Varaždinske županije osnovano je na inicijativu Policijske uprave varaždinske, još 2010. godine i drago mi je da stalnom razmjenom informacija, kao i koordinacijom i suradnjom resornih tijela i organizacija djelujemo preventivno, a sve kako bi se naši građani, ali i gosti koji dolaze u našu županiju osjećali sigurno.. Samo na ovakav način možemo na vrijeme detektirati potencijalne probleme i preventivno ih riješiti – rekla je zamjenica župana Zagorec.

 

U svom izlaganju načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, istaknuo je kako se svi građani Varaždinske županije mogu osjećati sigurnima.

– Policijska uprava varaždinska u 2021. godini bilježi pad broja kaznenih djela za 4 posto u odnosu na 2020. godinu, te su sva teška kaznena djela razriješena. Ujedno bilježimo i pad broja prekršaja iz područja javnog reda i mira, također za 4 posto. Što se tiče maloljetnih počinitelja kaznenih djela i ovdje se uočava pad i to za gotovo 23 posto. Ono što zabrinjava i čime ćemo se u idućem razdoblju trebati baviti je negativan trend prometnih nesreća gdje nismo zadovoljni. U 2021. godini bilježimo porast ukupnog broja prometnih nesreća za 46 posto. Posebice zabrinjava porast broja prometnih nesreća s poginulom osobom za 175 posto – rekao je načelnik Benčić.

I u 2021. godini preventivno djelovanje PU varaždinske bilo je prilagođeno epidemiološkoj situaciji uzrokovane koronavirusom. Stoga su se preventivne mjere provodile sukladno raspoloživosti ljudskih potencijala i epidemiološkoj situaciji.

-Unatoč cjelokupnoj situaciji kojoj smo se morali prilagođavati zajedno s našim partnerima u projektu moram iskazati zadovoljstvo provođenim aktivnostima jer smo njima obuhvatili veći broj ciljanih skupina razne životne dobi – naznačio je Benčić.

Kao druga važna točka sjednice Vijeća bilo je održavanje Maturantike 2022. s ciljem sigurnosti mladih i razvijanja osjećaja zajednice koja brine.

– Dosadašnje MATURANTIKE provedene su prema donesenom operativnom planu, bez posebnih izmjena, incidenata, grad je ostao čist, bez grafita, a maturanti i njihovi roditelji zadovoljni. Stoga se nadam da ćemo i ove godine polučiti isti rezultat – zaključio je Benčić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Jana Koščak dijelila medalje na kvalifikacijama Erste Plave Lige

  Stadion Sloboda u Varaždinu, 22. svibnja bio je domaćin kvalifikacija za Erste Plavu ligu 2024, za koju su se natjecali učenici osnovnih škola iz Varaždinske županije i okolice. Sudjelovalo je 187 djece od 1. do 6. razreda, a po dvoje najboljih iz svake discipline i kategorije plasiralo se na finalno natjecanje, koje će se održati 7. rujna u Zagrebu u sklopu memorijala Boris Hanžeković. Nenad Pavliček iz Atletskog kluba Sloboda, […]

  today25/05/2024 8

  0%