play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održan Savjet za sigurnost prometa Varaždinske županije

Unatoč brojim apelima, savjetima i preventivnim aktivnostima, u Varaždinskoj županiji i dalje se događaju teške prometne nesreće. U prošloj godini u prometu je smrtno stradalo 11 osoba, dok od početka ove godine život izgubile tri osobe, izvijestio je predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije Zvonimir Sabati.

Na sjednici su članovi usvojili Plan rada Savjeta za razdoblje do kraja 2022. godine, kojim se previđa pokretanje novih projekata. „Uloga Savjeta je još se više angažirati kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu, pri čemu su ciljna skupina učenici i starije osobe, ali i biciklisti koji sve češće stradavaju na prometnicama. Ove godine pokrećemo izradu sveobuhvatne baze podataka za Varaždinsku županiju o broju, lokacijama i uređenosti pješačkih i biciklističkih staza. Nije tajna da svi pješački prijelazi nisu osvijetljeni ili su loše osvijetljeni, a za biciklističke staze cilj je iznaći sustavno rješenje za njihovo označavanje i navođenje, horizontalnim i vertikalnim oznakama. Time želimo postaviti standarde kakve imaju visokorazvijene zemlje Europske unije” – rekao je Sabati.

Dodao je da će se pokušati postići dogovor s komunalnim redarima iz svih općina i gradova o pojačanim kontrolama parkiranja u blizini pješačkih prijelaza. „Nastavit će provoditi dodatne edukacije učenika, prvenstveno osnovnih škola, kojima ćemo dijeliti i edukativne materijale. U planu je da se tijekom ljeta osiguraju reflektirajuće oznake za osnovnoškolce kako bi ih djeca od rujna počela koristiti” – rekao je predsjednik Savjeta, koji je zahvalio županu Stričaku na velikom interesu i spremnosti na suradnju.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Potpisan ugovor za sanaciju oborinske odvodnje u Strmcu Remetinečkom

  Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i vlasnik obrta za niskogradnju i nadzor Niskogradnja Veselnik, Mario Veselnik, potpisali su u Novom Marofu ugovor o izvođenju radova na sanaciji, odnosno zacjevljenju, oborinske odvodnje uz nerazvrstane ceste u naselju Strmec Remetinečki. Ukupna vrijednost radova je 335.812,50 kuna s PDV-om, a rok za završetak radova je dva mjeseca. Gradonačelnik Jenkač je istaknuo da se intervenira tamo gdje se uoče određeni problemi. „U proračunu smo […]

  today01/04/2021 90

  0%