play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Održan Savjet za sigurnost prometa Varaždinske županije

Unatoč brojim apelima, savjetima i preventivnim aktivnostima, u Varaždinskoj županiji i dalje se događaju teške prometne nesreće. U prošloj godini u prometu je smrtno stradalo 11 osoba, dok od početka ove godine život izgubile tri osobe, izvijestio je predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije Zvonimir Sabati.

Na sjednici su članovi usvojili Plan rada Savjeta za razdoblje do kraja 2022. godine, kojim se previđa pokretanje novih projekata. „Uloga Savjeta je još se više angažirati kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu, pri čemu su ciljna skupina učenici i starije osobe, ali i biciklisti koji sve češće stradavaju na prometnicama. Ove godine pokrećemo izradu sveobuhvatne baze podataka za Varaždinsku županiju o broju, lokacijama i uređenosti pješačkih i biciklističkih staza. Nije tajna da svi pješački prijelazi nisu osvijetljeni ili su loše osvijetljeni, a za biciklističke staze cilj je iznaći sustavno rješenje za njihovo označavanje i navođenje, horizontalnim i vertikalnim oznakama. Time želimo postaviti standarde kakve imaju visokorazvijene zemlje Europske unije” – rekao je Sabati.

Dodao je da će se pokušati postići dogovor s komunalnim redarima iz svih općina i gradova o pojačanim kontrolama parkiranja u blizini pješačkih prijelaza. „Nastavit će provoditi dodatne edukacije učenika, prvenstveno osnovnih škola, kojima ćemo dijeliti i edukativne materijale. U planu je da se tijekom ljeta osiguraju reflektirajuće oznake za osnovnoškolce kako bi ih djeca od rujna počela koristiti” – rekao je predsjednik Savjeta, koji je zahvalio županu Stričaku na velikom interesu i spremnosti na suradnju.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Kultura

    Ritam misli vas poziva na ”Impuls poezija špancira”

    U srijedu, 25. kolovoza s početkom u 20 sati u atriju Franjevačkog samostana u Varaždinu organizira se revija poezije svjetskih autora pod nazivom „Impuls poezija špancira“. Maria Wisława Anna Szymborska, Enes Kišević , Zvonko Milković, Vesna Parun, Berthold Brecht, Lope de Vega, Jacques Préver, William Butler Yeats , Tin Ujević, Josip Pupačić, Nikola Miličević – svjetski su pjesnici čije će stihove govoriti varaždinska glumica Tena Antonija Torjanac i splitski glumac […]

    today23/08/2021 57

    0%