play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održan je međunarodni disc golf turnir Pro Forester

Od petka 4. do nedjelje 6. ožujka na terenu uređenom kraj varaždinske sportske dvorane Arena održan je međunarodni disc golf turnir naziva Pro Forester. Organizatori turnira bili su Disc golf klub Lagoda te europsko udruženje igrača PDGA Europe, a glavni sponzor bio je švedski proizvođač disc golf opreme Latitude 64.
Ovo natjecanje, na kojem je sudjelovalo 64 igračica i igrača iz 14 država, bilo je prvo kolo elitnog europskog disc golf natjecanja Euro Toura, a Varaždin se izdvojio kao jedina južnoeuropska stanica turneje jer će se svi ostali turniri igrati u sjevernim krajevima našeg kontinenta – Belgiji, Danskoj, Engleskoj, Estoniji , Finskoj, Latviji, Norveškoj i Švedskoj.
Natjecanja su se odvijala u ženskoj otvorenoj kategoriji te muškoj otvorenoj i muškim kategorijama za igrače preko 40, 50 i 60 godina. Igralo se na terenu uređenom u šumi Jelačićki i na nasipu rijeke Drave pored dvorane Arena, a svi sudionici su igrali po jednu rundu od 18 staza i trajanja od oko 3 sata dnevno – u petak, subotu i nedjelju.
U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Njemica Wiebke Jahn, dok je kod muških u elitnoj otvorenoj kategoriji najbolji bio Čeh  Jakub Semerád, u kategoriji preko 40 godina Estonac Marko Narits, u kategoriji preko 50 godina Nijemac Martin Doerken te u kategoriji preko 60 godina Britanac Derek Robins.
U jakoj međunarodnoj konkurenciji nastupilo je i pet hrvatskih igrača i to u muškoj otvorenoj kategoriji Aki Vucković, Nino Đurak i Aleksandar Sudžuković iz Disc golf kluba Varaždin, te iz Flying disc kluba Nova Gradiška Tomislav Vlaović u kategoriji preko 40 godina i Mladen Šop u kategoriji preko 50 godina. Naši igrači, nažalost, nisu uspjeli ubilježiti značajniji uspjeh pored igrača pristiglih iz država u kojima su uređene stotine disc golf terena te je konkurencija puno jača, a uvjeti za treninge i napredovanje značajno bolji.
Igru vodećih igrača u muškoj i ženskoj konkurenciji snimala je disc golf produkcijska kuća MDG Media iz Belgije, a kako su se igrači nosili sa zahtjevnim terenom u Varaždinu možete pogledati na njihovom YouTube kanalu https://www.youtube.com/watch?v=jESJL7pDNj0
Organizaciju natjecanja su podržali Grad Varaždin te Turistička zajednica Varaždinske županije.

darkomares.com
darkomares.com
darkomares.com
darkomares.com
darkomares.com
darkomares.com
darkomares.com

darkomares.com
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Započeli radovi na rasvjeti igrališta u Gornjem Makojišću

  Grad Novi Marof i tvrtka NOVOKOM potpisali su ugovor o izvođenju radova na rasvjeti igrališta u naselju Gornje Makojišće. Radovi će se izvoditi na području naselja Gornje Makojišće, a početak radova krenuo je odmah nakon potpisivanja ugovora. Rok za završetak radova je 20 dana od dana sklapanja.   Ovim projektom Grad Novi Marof nastoji unaprijediti kvalitetu sportskih objekata u naselju Gornje Makojišće te osigurati bolje uvjete za sportske aktivnosti i […]

  today13/07/2023 16

  0%