play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održan Fašnik v Svibovcu

Pokladni utorak tradicionalno je rezerviran za Fašnik v Svibovcu Podravskom. Lijepo vrijeme izvuklo je na ulice i “stakleni kolodvor” u centru mjesta, mnogobrojne mještane i njihove goste. Tradicija Fašnika v Svibovcu traje više od 200 godina, održava se uvijek na pokladni utorak, uz podršku Općine Sračinec.

Fašničku povorku započela su djeca iz OŠ Sračinec Područne škole Svibovec Podravski, a u povorci su bili “pirati s Kariba” KUD-a Benedikt iz Svibovca Podravskog, Petrajski kurenti iz Petrijanca, Dornavski kurenti i naravno domaćini u svatovskoj formaciji.

Nakon što je ta svatovsko-fašnička povorka otišla po “mladu”, na pozornici su nastupila maskirana djeca sa zabavnim programom. Održano je tradicionalno svibovsko vjenčanje u organizaciji Udruge za očuvanje starih običaja Črepičar iz Svibovca Podravskog. Nije nedostajalo smijeha i šale na vlastiti račun, a u spelanciji nisu ostali nedodirnuti i mnogi poznati i manje poznati Svibovčanci i Srakari. No tu programu nije bio kraj, za veliko finale pobrinule su se zvijezde estrade – Mišo Kovač, Severina, Mladen Grdović i Tajči.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uskoro kreću radovi na izgradnji nadstrešnice te adaptaciji grobne kuće u Lepoglavi

  Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnji konzolne nadstrešnice s pripadajućim adaptacijskim radovima potpisali su gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, te u ime izvođača radova Hrvoje Lonjak. Riječ je o radovima koji obuhvaćaju sanaciju krova s novim pokrovom na postojećoj grobnoj kući te nadogradnju nadstrešnice. Također, nova nadstrešnica izgradit će se i s lijeve strane grobne kuće, a  čitav prostor ispred objekta opločit će se novim […]

  today02/06/2023 3

  0%