play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održan 6. Međunarodni Srakarski fašnik

Nakon pauze uzrokovane pandemijom, u subotu je u Sračincu nastavljena tradicija Međunarodnog Srakarskog fašnika. U karnevalskoj povorci sudjelovalo je nešto manje sudionika nego normalnih godina, ali skupilo ih se dovoljno da izazovu veliki interes mještana Sračinca i njihovih gostiju.

“Ponosan sam da smo nastavili tradiciju, hvala svima koji su došli u Sračinec. Nadamo se boljim vremenima i da ćemo u punom sjaju nastaviti Srakarski fašnik iduće godine bez korone – rekao je predsjednik Udruge maškara Črna Sraka Slobodan Drožđek.

Manifestacija je održala i svoj međunarodni karakter, jer je među dvadesetak karnevalskih grupa bio i popriličan broj gostiju iz susjedne Slovenije. ” Pozdravljam kolegu Slobodana i načelnika Općine Sračinec, koji je dokazao svoju hrabrost podrškom ovogodišnjem Srakarskom fašniku. Naime, velik broj karnevala otkazan je iz dobro poznatih razloga. U Sloveniji, Italiji, Njemačkoj karnevali su otkazani, a u Sračincu je evo održan. Udruga iz Sračinca članica je Federacije europskih karnevalskih gradova već godinama, drago mi je da sam na neki način Sračinec uveo u našu zajednicu. Prvi put sam ovdje i vidim da je to bila dobra odluka i da imate odlično organiziran karneval. Hvala svima koji su nastupili na ovom karnevalu, bit će on jedan od rijetkih koji će se u Europi održati ove godine” rekao je Branko Brumen, sekretar Federacije europskih karnevalskih gradova.

Mimohod koji je započeo u 14 sati završio je u parku Velika graba gdje su se sve skupine predstavile kratkim programom, nakon čega su se svi sudionici okrijepili ručkom. “Željeli smo nastaviti tradiciju odlično organiziranih fašnika u onim „normalnim“ godinama i uspjeli smo. Znamo da su mnogi karnevali otkazani, čak i najpoznatiji u Riu i Veneciji, a i ovaj naš je održan u puno manjem opsegu nego inače. Ali je održan. Zahvaljujem udruzi Črna sraka na organizaciji i članovima udruge branitelja na nesebičnoj pomoći, kao i svim mještanima koji su u velikom broju promatrali i uključili se te počastili sudionike povorke. Vjerujem da se iduće godine vidimo na velikom, sedmom Međunarodnom Srakarskom fašniku ” rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Utrka Grada Varaždinske Toplice privukla mnoge zaljubljenike u trčanje i sport!

  Zajednica športskih udruga grada Varaždinske Toplice i Grad Varaždinske Toplice uspješno su organizirali tradicionalnu 52. Utrku grada, koja se održala na sportskim terenima stadiona NK Mladosti Varaždinske Toplice, dok su u kategoriji rekreativke i rekreativci trčali 1700, odnosno 3200 metara ulicama grada. Predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Varaždinskih Toplica Marinela Belavić istaknula je kako je 52. Utrka Grada Varaždinskih Toplica jedan od važnijih događanja u gradu koji svake godine okuplja […]

  today29/09/2023

  0%