play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održan 5. Festival nordijskog hodanja i pješačenja

Povodom Svjetskog dana kretanja Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina, pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, organizirala je u subotu 5. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije – Trakošćan 2023.

 

U Biseru Hrvatskog Zagorja okupilo se više od šesto nordijskih hodača i hodača iz cijele Hrvatske, iz Zagreba, Opatije, Splita, Samobora, Belog Manastira, Knina, Križevaca, Goričana i Preloga, Strmca Remetinečkog i Varaždina.

Festival nordijskog hodanja i pješačenja otvorila je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, koja je čestitala članovima Udruge Drava koji su ovu disciplinu u posljednjih nekoliko godina učinili prepoznatljivom i u našem kraju.

Upravo je ova vrsta rekreacijskog sporta odlična aktivnost za svakoga, a prednosti nordijskog hodanja su zbilja velike – od toga da pokreće gotovo devedeset posto mišića pa sve do blagodati za naše mentalno zdravlje. Osim same tjelovježbe, našem zdravlju pridonosi i boravak na svježem zraku, ugodna šetnja s prijateljima te upoznavanje prirodnih, ali i mnogo puta turističkih atrakcija, a gdje sve to možemo napraviti bolje nego u našem prekrasnom Trakošćanu“, rekla je Zagorec.

Na Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja bila je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Varaždinske županije Ljubica Božić.

U Udruzi Drava zadovoljni su ponovnim odazivom velikog broja sudionika. „U Biseru Hrvatskog Zagorja okupili smo sudionike iz svih dijelova Hrvatske i to činimo iz godine u godinu. Stigli smo do petog festivala u Trakošćanu, a ove smo godine ponudili i pet različitih staza za nordijsko hodanje i pješačenje. Iako je kružna staza oko jezera zanimljiva za brojne šetače, mi smo trasirali i tri staze na suprotnoj strani zaštićenog područja kroz šumu prema Ravnoj gori te laganu stazu cestom u pravcu naselja Jamno te stazu kroz šumu do naselja Vrbanići koja se potom spušta u udolinu i do dvorca zatvarajući kružnu rutu. Staze su duljinama i zahtjevnošću bile prilagođene za sve dobne skupine sudionika i za različite razine fizičke spremnosti. A u Trakošćanu nas je poslužilo i lijepo proljetno vrijeme, idealno za rekreaciju u prirodi“, kazala je predsjednica Udruge Drava Katica Kalajdžija.

Uoči samog festivala u Trakošćanu je održano drugo kolo Prvenstva Hrvatske u nordijskom hodanju, u organizaciji Hrvatskog saveza nordijskog hodanja. U utrkama na 5 i 10 kilometara nastupilo je 44 natjecatelja i natjecateljica. Predsjednik HSNH-a Davorin Antonić istaknuo je da broj sudionika trakošćanskog festivala svjedoči o rastućem zanimanju za ovaj oblik rekreacije i natjecanja. „Hvala domaćinu, Udruzi nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina na jubilarnom petom festivalu i promociji nordijskog hodanja. Hvala i svima vama koji ste došli iz svih krajeva Lijepe naše“, poručio je Antonić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Sport

  Svjetsko prvenstvo u kuglanju u Varaždinu okupit će 17 zemalja

  U gradskoj dvorani Arena Varaždin održana je konferencija povodom održavanja Svjetskog prvenstva u kuglanju, koje će se održava od 12. do 28. svibnja u Varaždinu, a čiji je glavni organizatori Hrvatski kuglački savez u suradnji s Gradom Varaždinom. Konferenciji su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednica Kuglačkog saveza Varaždinske županije i trenerica Hrvatske kuglačke reprezentacije Darinka Bunić, glavni tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza i sportski direktor sekcije Ninepin bowling Classic Zoran […]

  today08/05/2023 178

  0%