play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Odobren novi projekt pomoći osobama starije životne dobi s područja općina Maruševec i Donja Voća te Grada Ivanca

Nakon što je u ožujku ove godine priveden kraju projekt „Zaželi – aktivne u zajednici“, nositelj projekta Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec prijavilo je novi „ZAŽELI- Aktivne u zajednici II“ da bi se nemoćnim i osobama u starijoj životnoj dobi nastavilo s pružanjem pomoći i podrške, kroz zapošljavanje žena, pripadnica ranjivih skupina s područja Varaždinske županije u lokalnoj zajednici.

Partneri na novom, hvalevrijednom europskom projektu Gradskog društva Crvenog križa Ivanec su Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Varaždin te Grad Ivanec, Općina Donja Voća i Općina Maruševec na čijim je područjima planirano provođenje aktivnosti u cilju sprječavanja prerane institucionalizacije i poboljšanja kvalitete života navedene korisničke skupine.

Prijavljeni projekt je odobren, a novi ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava, kodni broj: UP.02.1.1.16.0184, vrijednosti 741.600,00 kuna (98.427,23 EUR) financiranih od strane Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, uručen je ovog tjedna v.d. ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Ivanec Sanji Pajtak od strane državne tajnice Marije Pletikose i ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončara.

Za područje Grada Ivanca predviđeno je zapošljavanje šest žena, Općine Donja Voća pet, dok je za područje Općine Maruševec predviđeno zapošljavanje četiri žene, koje će brinuti o 24 krajnja korisnika, što je pozdravio i načelnik Općine Mario Klapša.

-Veseli me što smo konačno dočekali odobrenje ovog hvalevrijednog projekta čiju je važnost prepoznala i Općina Maruševec, a kroz koji će se našim stanovnicima u potrebi omogućiti potrebna pomoć i podrška pomažući im u obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene, nabavi lijekova i kućanskih potrepština, prijevozu i sličnom, rekao je načelnik Općine Maruševec koja predano vodi brigu o svojim stanovnicima te dodao kako projekt vrijednosti gotovo 100 tisuća eura ima dvojaku korist.

-S jedne strane, projekt potiče zapošljavanje žena iz kategorije teže zapošljivih, a s druge strane naglasak projekta je na skrbi, odnosno poboljšanju pružanja skrbi za osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju. Drago mi je da imamo partnere na takvim projektima koji su vrlo važni s društvenog aspekta i kulturološke razine jer tako pokazujemo kakvo društvo i kakva općina ili grad smo spremni biti. Ljudi koji su godinama stvarali sve ono što imamo danas i odricali se za naš kraj zaslužili su da imaju nekog tko vodi o njima brigu i na njih misli, istaknuo je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša te čestitao v.d. ravnateljici Sanji Pajtak i zaposlenicima Gradskog društva Crvenog križa Ivanec na novom projektu te im poželio puno uspjeha u njegovoj provedbi u narednim mjesecima.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Varaždin će ponovno biti domaćin vlasnicima luksuznih sportskih automobila

  Na varaždinskim ulicama 8. i 9.lipnja 2023. moći će se vidjeti neki od najluksuznijih automobila marki Porsche, Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce …. ukupno 63 luksuznih jurilica vlasnika iz cijelog svijeta koji će sudjelovati na turističko-gastronomskoj manifestaciji TIE FLY. Ispred dvorca Stari grad, najljepše kulise u Varaždinu, najavljen je originalan, hrvatski turističko-gastronomski projekt TIE FLY zahvaljujući kojem će građani Varaždina i cijele regije 8. lipnja u centru grada ponovno imati prilike vidjeti […]

  today01/06/2023 3

  0%