play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Odobren novi projekt “Izgradnja rotacijskog parkinga kod groblja u Petrijancu”

U sklopu mnogih prijavljenih projekata nastavljaju se radovi na mjesnom groblju u Petrijancu te se ulaže u proširenje postojećeg parkirališta uz grobnu kuću. Podsjetimo Općina Petrijanec kupila je parcele do groblja koje će omogućiti novo parkiralište i daljnje proširenje groblja.

Postojeći kolni prilaz s neuređenim parkiralištem ima kapaciteta do 20-tak osobnih vozila uz ogradu groblja. U većinskom dijelu ga koriste djelatnici za potrebe uređenja grobnih mjesta, osobe zadužene za održavanje groblja, a zbog nedostatka okolnih parkirnih mjesta i ostali korisnici groblja.

Ovim zahvatom planiramo urediti i proširiti postojeći neuređeni parkirališni prostor za lokalne posjetitelje groblja i drugih mještana, omogućiti lakši i jednostavniji protok vozila unutar parkirališta, te jednostavniji ulaz i izlaz s nerazvrstane ceste na parkirališne površine. Ovim projektom planirana je izgradnja parkirališta za ukupno 47 osobnih vozila, izgradnja odvojenog kolnog ulaza i izlaza vozila s Ulice Alojzije Stepinca, izgradnja dodatnog kolnog ulaza u ograđeni dio groblja, te uređenje okolnih površina betonskim opločnicima.“ – kazao je načelnik Općine Željko Posavec.

Glavne aktivnosti koje će se izvršiti na izgradnji parkirališta su pripremni radovi, zemljani radovi, iskop rovova i kanala, radovi na betoniranju, priprema i izrada armature, asfalterski radovi te završni radovi.

Spomenimo da je u tijeku i izrada nove staze i novih pozicija za grobna mjesta koja će se u roku od 40-ak dana kada se formiraju nova grobna mjesta i staza moći otkupiti od komunalnog društva Priroda d.o.o.

Vrijednost projekta iznosi 841.356,66 kn PDV-om (111.667,22 EUR), a Općini su od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrena bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 291.767,08 kn (38.724,15 EUR).

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Župan Stričak posjetio raseljene osobe iz Ukrajine smještene u Turistu i Varaždinskim Toplicama

  U povodu Dana neovisnosti Ukrajine, ali i šest mjeseci kako je Rusija započela invaziju na tu zemlju, te kako su prve osobe spas od ratnih razaranja pronašle u Varaždinskoj županiji, župan Anđelko Stričak posjetio je raseljene osobe iz Ukrajine koje su smještene u kolektivnom smještaju u varaždinskom hotelu Turist i Domu 2 u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice. U pratnji župana bili su ravnateljica Društva Crvenog križa […]

  today26/08/2022 79

  0%