play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Odobren novi projekt “Izgradnja rotacijskog parkinga kod groblja u Petrijancu”

U sklopu mnogih prijavljenih projekata nastavljaju se radovi na mjesnom groblju u Petrijancu te se ulaže u proširenje postojećeg parkirališta uz grobnu kuću. Podsjetimo Općina Petrijanec kupila je parcele do groblja koje će omogućiti novo parkiralište i daljnje proširenje groblja.

Postojeći kolni prilaz s neuređenim parkiralištem ima kapaciteta do 20-tak osobnih vozila uz ogradu groblja. U većinskom dijelu ga koriste djelatnici za potrebe uređenja grobnih mjesta, osobe zadužene za održavanje groblja, a zbog nedostatka okolnih parkirnih mjesta i ostali korisnici groblja.

Ovim zahvatom planiramo urediti i proširiti postojeći neuređeni parkirališni prostor za lokalne posjetitelje groblja i drugih mještana, omogućiti lakši i jednostavniji protok vozila unutar parkirališta, te jednostavniji ulaz i izlaz s nerazvrstane ceste na parkirališne površine. Ovim projektom planirana je izgradnja parkirališta za ukupno 47 osobnih vozila, izgradnja odvojenog kolnog ulaza i izlaza vozila s Ulice Alojzije Stepinca, izgradnja dodatnog kolnog ulaza u ograđeni dio groblja, te uređenje okolnih površina betonskim opločnicima.“ – kazao je načelnik Općine Željko Posavec.

Glavne aktivnosti koje će se izvršiti na izgradnji parkirališta su pripremni radovi, zemljani radovi, iskop rovova i kanala, radovi na betoniranju, priprema i izrada armature, asfalterski radovi te završni radovi.

Spomenimo da je u tijeku i izrada nove staze i novih pozicija za grobna mjesta koja će se u roku od 40-ak dana kada se formiraju nova grobna mjesta i staza moći otkupiti od komunalnog društva Priroda d.o.o.

Vrijednost projekta iznosi 841.356,66 kn PDV-om (111.667,22 EUR), a Općini su od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrena bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 291.767,08 kn (38.724,15 EUR).

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Objavljena Lista prvenstva za podnošenje zahtjeva za kupnju POS stana u Lepoglavi

  Na službenoj internetskoj stranici Grada Lepoglave objavljena je Lista prvenstva za podnošenje zahtjeva za kupnju stana prema Programu društveno poticane stanogradnje na području Grada Lepoglave. Nastavak je to do sada provedenih aktivnosti u okviru projekta kojeg Grad Lepoglava, s ciljem izgradnje POS stanova, provodi u suradnji s Agencijom za pravni promet i poslovanje nekretninama. Na listi se nalazi 16 kandidata koji su, po upućenom pozivu, iskazali interes za kupnju stana […]

  today04/10/2021 31

  0%