play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Odana počast Josipu Martanu u Hrvatskoj Kostajnici

Josip Martan, ratni pripadnik SJP PU varaždinske “RODA” smrtno je stradao 30. srpnja 1991. godine prilikom avionskog napada JNA kada je jedinica zajedno s ostalim snagama obavljala zadaću u Hrvatskoj Kostajnici.

U spomen na taj dan stradanja, načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet, Udruga hrvatskih branitelje domovinskog rata VOĆA, pripadnici SJP PU varaždinske „RODA“ s obitelji poginulog Josipa, ravnateljicom Osnovne škole Davorina Trstenjaka Medinom Omerović Pužar te ostalim žiteljima iz mjesta Voća zapalili su svijeće i položili vijence kod Osnovne škole Davorina Trstenjaka u Hrvatskoj Kostajnici. Molitvu za sve prisutne predvodio vlč. Pavao Mesarić.

„Odali smo počast našem bratu, sinu, prijatelju, suborcu i sumještaninu Josipu Martanu, ali prisjetili se i svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja čiji su životi utkani u slobodu naše domovine Hrvatske koju slavimo i živimo u miru. Hvala našem Josipu Martanu, hvala njegovim roditeljima, braći, suborcima, prijateljima koji su žrtvovali svog brata, sina, suborca, prijatelja, svoje godine i živote za našu domovinu. Sada je red na nama, na novim generacijama da se ne zaboravi njihova žrtva, trud i suze jer nemamo se pravo kititi ordenjem prošlosti ako ne djelujemo sada za budućnost i zajedno težimo istom cilju za koji su se svi oni borili. Stoga, težimo svi zajedno da kreiramo državu u kojoj nitko nije manje vrijedan, zaboravljen i potlačen jer je drugačiji. Dužni smo im to, svi zajedno. Neka im je vječna slava i hvala!“ – istaknuto je prilikom odavanja počasti.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 4

  0%