play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Odana počast dvanaestorici poginulih policajaca u Borovom selu

Dvanaestorici poginulih hrvatskih redarstvenika poginulih u Borovom selu 1991. godine, u ponedjeljak 2. svibnja 2022. godine odana je počast kod Križa zahvalnosti u Varaždinu na 31. obljetnicu njihove pogibije.

Dvanaestorica hrvatskih redarstvenika mučki su ubijeni iz zasjede, uslijed akcije spašavanja dvojce svojih kolega. Njih su u noći s 1. na 2. svibnja 1991. godine tijekom redovite policijske ophodnje u Borovu zarobile srpske paravojna postrojbe. Tih tragičnih događaja prisjetio se njihov suborac Vladimir Horvatić. Komemoraciju je organizirala Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata. U ime Grada Varaždina svijeću je položila Vesna Haluga, pročelnica UO za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća, u ime županije Josip Križanić, predsjednik skupštine Varaždinske županije, Snježana Hunjet, voditeljica varaždinskog pododsjeka Ministarstva branitelja te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Molitvu za poginule branitelje poveo je Stjepan Najman, dekan Istočnovaraždinskog dekanata i kanonik Zbornog kaptola.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pronađena i preuzeta minsko – eksplozivna sredstva

  Policija je izvijestila o nekoliko slučajeva pronađenih minsko-eksplozivnih sredstava. Tako je u petak, 6. siječnja oko 12 sati i 30 minuta u Varaždinu u nastavku Kninske ceste u manjem šumarku prilikom lova, 41-godišnji muškarac pronašao 5 tromblonskih mina te je odmah pozvao policijske službenike. Na mjestu događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske koji je preuzeo navedene mine. Ujedno u petak, 6. siječnja oko 12 sati, […]

  today09/01/2023 26

  0%